П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > МЕДИЦИНА > У травні бригадами екстреної медичної допомоги здійснено 436 виїздів до хворих.

У травні бригадами екстреної медичної допомоги здійснено 436 виїздів до хворих.

З цієї кількості було 11 перевезень породіль, 56 нещасних випадків, 50 шпиталізацій в обласну лікарню (з них 4 дитини). Варто зазначити, що всього здійснено 136 шпиталізацій, до других районів – 26, решта – до Близнюківської ЦРЛ.

Прикро констатувати той факт, що за це період збільшилась кількість викликів до хворих з інфарктами (четверо пацієнтів госпіталізовано до харківської лікарні) та гіпертонічними хворобами – їх за місяць нарахували 105 осіб. Різкі зміни погоди та коливання температури сприяють збільшенню кількості хворих на гострі респіраторні захворювання (їх нарахували 23), нешпитальні пневмонії, бронхіти. Активний період цвітіння в природі не є комфортним для алергетиків та астматиків, також надано допомогу 48-ми особам з бронхіальною астмою.

Хвилюючими є виклики, коли вони стосуються дітей. За цей період до 32 малят викликали бригади ЕМД. Прохання до батьків бути більш уважними до дітей, немиті фрукти або несвіжа страви (в спеку швидко псуються), а також травмування – це нині є актуальними явищами.

Надано допомогу хворим із хірургічною патологією – їх було 46. Однак більшість викликів до терапевтичних хворих (стенокардії, хронічні холецистити, панкреатити, виразкові хвороби, онкологічні захворювання).

На превеликий жаль, зафіксовано сім випадків клінічної смерті до приїзду бригади.

Підготувала Наталя ТКАЧЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *