Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Спростили процедуру отримання посвідчення водія: що змінилося

Спростили процедуру отримання посвідчення водія: що змінилося

Процедуру навчання та отримання посвідчення водія спростив Кабінет міністрів. Постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні» прийняли на засіданні уряду 10 травня.

Серед іншого скоротили термін навчання для водіїв легкових і вантажних автомобілів, а теоретичну підготовку тепер можна проходити в сервісах відеоконференції Zoom чи Skype. Також для зручності переселенців відтепер практичний іспит можна здати в будь-якому іншому сервісному центрі МВС.


ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК ЗМІН:

  • Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), скласти практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, у якому сервісному центрі складено теоретичний іспит.
  • Можливість здійснення навчання з теоретичної підготовки осіб, які проходять підготовку, перепідготовку й підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів за допомогою засобів інформаційно-комунікаційного зв’язку (Zoom, Skype, Google Meet тощо).
  • Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів.
  • Скорочення терміну навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) шляхом зменшення на 20% теоретичної частини (шляхом ущільнення викладання таких тем, як «Будова і технічне обслуговування ТЗ», «етика водія ТЗ» тощо).
  • Можливість повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *