Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Меморандум про співпрацю підписано

Меморандум про співпрацю підписано

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко підписала меморандум про співпрацю обласної ради та «Благодійного Фонду «Посмішка ЮА»

Завдяки документу Харківська обласна рада та Благодійна організація «Благодійний фонд «Посмішка ЮА» об’єднають зусилля для сприяння законним інтересам населення України у сферах благодійної діяльності. Початок спільної діяльності своїми підписами засвідчують голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та голова Фонду Вікторія Веселкова.

Предметом цього Меморандуму є взаємодія, співпраця та партнерство Сторін, яке має своєю метою надання оперативної гуманітарної та психосоціальної допомоги населенню України, з урахуванням введення воєнного стану в Україні відповідно до Указу Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року.

Підписанти планують координувати взаємодію у сфері надання гуманітарної допомоги ВПО та місцевому населенню, що постраждало внаслідок воєнного конфлікту. Крім цього планується сприяти громадянам у доступності до послуг захисту, першочергово – вразливим верствам населення та покращувати умови життєдіяльності населення територіальних громад Харківської області. Передбачено також обмінюватись інформацією та інші заходи, які посилюють реалізацію проєкту.

Фонд «Посмішка ЮА» у партнерстві з чеською неурядовою організацією «Людина в Біді» реалізує проєкт, спрямований на створення безпечних, розвиткових дитячих просторів в територіальних громадах Харківської, Запорізької, Дніпропетровської та Полтавської областей. Фінансування відбувається в рамках гуманітарного реагування в Україні, що фінансується в рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Проєкт триватиме з жовтня по лютий 2023 року.

Психологи безплатно надаватимуть групові та індивідуальні консультації, проводитимуть просвітницькі заходи, з виїздом до віддалених населених пунктів громад.

Для участі у реалізації проєкту у Харківській області відібрано 3 пілоти: Зміївську міську, Пісочинську селищну та Малинівську сільську територіальні громади. Надалі планується масштабування заходів проєкту на всю територію Харківської області.

В рамках реалізації проєкту громади отримують сучасне зручне приміщення в громаді, де діти можуть гратися, розвиватися, навчатися та адаптуватися.

Коштом проєкту приміщення повністю буде обладнане меблями та технікою для проведення розвиткових та просвітницьких заходів, з подальшою передачею обладнання та меблів управлінням культури або освіти територіальних громад.

А також, проєкт забезпечує оплату праці 4 фахівців (психологи, логопеди, фасилітатори) у кожному центрі протягом 5 місяців.

ДОВІДКА: З початку війни благодійний фонд спільно з міжнародними гуманітарними організаціями, такими як «SavetheChildreninUkraine», «PeopleinNeedUkraine», «PolskaAkcjaHumanitarna (PAH)», реалізують 6 проєктів з організації гуманітарної допомоги та соціально-психологічної допомоги населенню, яке постраждало від конфлікту на сході України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *