Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > У передачі земель в комунальну власність відмовлено

У передачі земель в комунальну власність відмовлено

Головне управління Держгеокадастру у Харківській області відмовило Близнюківській об’єднаній громаді у передачі у комунальну власність 53 (п’ятдесяти трьох) земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 173.6374 га, розташованих за межами населених пунктів колишнього Близнюківського району.


Близнюківська селищна рада 17 лютого звернулася до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області з клопотанням про передачу вказаних земельних ділянок у комунальну власність громади.


Підставою для відмови стали законодавчі зміни, точніше, їх відсутність. Головне управління у своїй відповіді посилається на те, що до цього часу залишається неприйнятим Верховною Радою проєкт Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (реєстр. №2194).
«Опрацьовані Головним управлінням земельні ділянки увійдуть до складу земель комунальної власності відповідних територіальних громад Харківської області після прийняття зазначеного вище Закону та подальшої реєстрації відповідною радою права комунальної власності на такі земельні ділянки», – йдеться у відповіді управління.

Джерело: веб-сайт Близнюківська громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *