Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Михайло Федоров: У кожному місті та громаді з’являться заступники з цифрової трансформації з найважливіших пріоритетів

Михайло Федоров: У кожному місті та громаді з’являться заступники з цифрової трансформації з найважливіших пріоритетів

Один з найважливіших пріоритетів Мінцифри на сьогодні — цифровізація регіонів.

Для того, щоб пришвидшити цей процес, Міністерство запровадило посаду СDТО — заступників із цифрової трансформації. Вони вже є в кожному міністерстві та поступово з’являються в кожному місті та громаді.

Про це розповів в інтерв’ю Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров для мережі сайтів The City, яка об‘єднує понад 50 редакцій і була створена за підтримки Агенції медійного росту «Або».

Алгоритм створення цифрової громади:

  • створюється посада, на яку призначають людину, відповідальну за цифровізацію;
  • визначається програма та план дій, які затверджуються громадою;
  • профільний відділ приєднується до Мінцифри, щоб почати реформувати систему.

«Цифровізація — це дуже важливе рішення, тому потрібно, щоб на посаді була людина, яка є перш за все ефективним менеджером. У керівника громади є чимало інших завдань та викликів. Тому потрібні люди, які можуть «пушити» та успішно реалізовувати проекти на місцях», — зазначив Михайло Федоров.

Мінцифри має чотири основні цілі. Перша — перевести всі державні послуги з офлайну в онлайн. Друга — забезпечити населення України на 95% інтернетом. Третя — навчити шість мільйонів українців базових цифрових навичок. Четверта — збільшити частку IT та креативної індустрії у ВВП нашої країни з 4% до 10%.

На думку Михайла Федорова: «Найголовніший виклик для місцевих керівників з цифровізації — побороти недовіру до діджитал-держави. Адже всі технологічні та фундаментальні процеси ми намагаємося закривати в команді Міністерства. А на регіони покладаємо процеси впровадження. Найголовніше — щоб люди отримували якісні та зручні сервіси. Щоб жителі невеликого містечка за рівнем наданих послуг нічим не відрізнялися від жителя столиці».

У сфері цифровізації областей вже є певні успіхи. Наприклад, Вінницька громада запровадила електронний квиток для безготівкової оплати проїзду. Межівська громада створила систему управління земельними ресурсами. Вишнівська громада розробила електронні журнали та щоденники під час дистанційного навчання.

Джерело: урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *