Неділя, 17 Жовтня, 2021
Головна > ГАЗЕТА > КОРИСНІ ПОРАДИ > Рецепти випічки до святкового столу

Рецепти випічки до святкового столу

Шоколадно-апельсинова паска

Інгредієнти для тіста та опари: борошно – 320 г, сухі дріжджі – 8 г, молоко – 160 мл, шоколад – 100 г, апельсин – 1 шт., вершкове масло – 150 г, яйце – 1 шт., сіль.
Інгредієнти для глазурі: шоколад – 50 г, вершкове масло – 25 г, кондитерська посипка.
Паска з шоколадом – це дуже смачно!

Приготування паски з шоколадом:

  1. Приготуйте опару: розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте дві третини просіяного борошна, замісіть тісто і залиште підходити в теплому місці на годину. Але накрийте тісто рушником або плівкою.
  2. Розтопіть шоколад на водяній бані. Очистіть апельсин та видавіть сік.
  3. В опару всипте залишки борошна, додайте яйце, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, шоколад, апельсиновий сік і цедру. Замісіть тісто, накрийте рушником і залиште ще на годину в теплому місці.
  4. Розділіть тісто на частини та розкладіть у форми, змащені маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте паску близько 50 хвилин.
  5. Приготуйте глазур: розтопіть шоколад разом з вершковим маслом, остудіть і полийте ним паску. За бажанням прикрасьте кондитерською посипкою.

Пасхальні рожеві кексики для романтиків

Інгредієнти: вершкове масло (м’яке) – 250 г, цукор – 250 г, 3 яйця, 1 ч. ложка ванільної есенції, борошно – 290 г, 1,5 ч. ложки сухих дріжджів, цукрова пудра – 250 г, рожевий харчовий барвник.

Рецепт приготування пасхальних кексів:

  1. У мисці збийте масло з цукром. Поступово вбивайте яйця, додайте ваніль, дріжджі та просіяне борошно. Останнім додайте молоко. Маса має нагадувати за консистенцією крем.
  2. Розлийте тісто у формочки для кексів. Випікайте 15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  3. Додайте до цукрової пудри барвник та три ложки холодної води. Добре перемішайте, глазур має бути досить густою.
  4. Покрийте «капелюшки» кексів рожевою глазур’ю. Кекси можна зберігати в закритому посуді в холодильнику до 5-6 днів.

Сирна паска

Інгредієнти: сир – 1 кг, вершкове масло – 400 г, жовтки – 6 шт., цукор – 2 склянки, ванілін, лимонна цедра за смаком.
Сирну паску не треба випікати Вона проста в приготуванні. Всі інгредієнти розтираються, ретельно перемішуються і викладаються в форму. Головне, що слід знати, – без хорошого сиру не вийде смачної паски, тому до його вибору поставтеся з особливою увагою.

Рецепт приготування сирної паски:

  1. Перетріть ретельно сир через сито. Якщо у вас зарідкий сир – загорніть його в марлю та покладіть на декілька годин під прес.
  2. Розітріть масло, цукор та жовтки. Додайте до сиру та ретельно перемішайте. Додайте ванілін, лимонну цедру за смаком.
  3. Викладіть отриману масу у форму. Накрийте марлею та поставте під прес у холодне місце на 6-8 годин.

ЗАВАРНА ПАСКА

Заварна паска, на відміну від сирої, може довше зберігатися, в неї можна безбоязно додати ізюм і улюблені фрукти, і вона від цього не скисне.
Інгредієнти: 500 г сиру, 2 яйця, 100 г вершкового масла, 100 г сметани, 70 мл молока, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 50 г ізюму, 1 ч. ложка цедри, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Яйця збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте молоко, все перемішайте, поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Влийте у суміш розтоплене вершкове масло і гарненько збийте блендером. Сир протріть через сито. Додайте у суміш сир, сметану, ізюм, цедру, посоліть і перемішайте. Масу викладіть в форму, застелену марлею, підставте під низ тарілку для рідини, яка утвориться, зверху покладіть гніт і поставте у холодильник на добу.
Через 24 години дістаньте паску з форми, прикрасьте улюбленими фруктами, ягодами або цукатами, полийте медом і подавайте до святкового столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *