Шоколадно-апельсинова паска

Інгредієнти для тіста та опари: борошно – 320 г, сухі дріжджі – 8 г, молоко – 160 мл, шоколад – 100 г, апельсин – 1 шт., вершкове масло – 150 г, яйце – 1 шт., сіль.
Інгредієнти для глазурі: шоколад – 50 г, вершкове масло – 25 г, кондитерська посипка.
Паска з шоколадом – це дуже смачно!
Приготування паски з шоколадом:
- Приготуйте опару: розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте дві третини просіяного борошна, замісіть тісто і залиште підходити в теплому місці на годину. Але накрийте тісто рушником або плівкою.
- Розтопіть шоколад на водяній бані. Очистіть апельсин та видавіть сік.
- В опару всипте залишки борошна, додайте яйце, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, шоколад, апельсиновий сік і цедру. Замісіть тісто, накрийте рушником і залиште ще на годину в теплому місці.
- Розділіть тісто на частини та розкладіть у форми, змащені маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте паску близько 50 хвилин.
- Приготуйте глазур: розтопіть шоколад разом з вершковим маслом, остудіть і полийте ним паску. За бажанням прикрасьте кондитерською посипкою.
Пасхальні рожеві кексики для романтиків

Інгредієнти: вершкове масло (м’яке) – 250 г, цукор – 250 г, 3 яйця, 1 ч. ложка ванільної есенції, борошно – 290 г, 1,5 ч. ложки сухих дріжджів, цукрова пудра – 250 г, рожевий харчовий барвник.
Рецепт приготування пасхальних кексів:
- У мисці збийте масло з цукром. Поступово вбивайте яйця, додайте ваніль, дріжджі та просіяне борошно. Останнім додайте молоко. Маса має нагадувати за консистенцією крем.
- Розлийте тісто у формочки для кексів. Випікайте 15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- Додайте до цукрової пудри барвник та три ложки холодної води. Добре перемішайте, глазур має бути досить густою.
- Покрийте «капелюшки» кексів рожевою глазур’ю. Кекси можна зберігати в закритому посуді в холодильнику до 5-6 днів.
Сирна паска

Інгредієнти: сир – 1 кг, вершкове масло – 400 г, жовтки – 6 шт., цукор – 2 склянки, ванілін, лимонна цедра за смаком.
Сирну паску не треба випікати Вона проста в приготуванні. Всі інгредієнти розтираються, ретельно перемішуються і викладаються в форму. Головне, що слід знати, – без хорошого сиру не вийде смачної паски, тому до його вибору поставтеся з особливою увагою.
Рецепт приготування сирної паски:
- Перетріть ретельно сир через сито. Якщо у вас зарідкий сир – загорніть його в марлю та покладіть на декілька годин під прес.
- Розітріть масло, цукор та жовтки. Додайте до сиру та ретельно перемішайте. Додайте ванілін, лимонну цедру за смаком.
- Викладіть отриману масу у форму. Накрийте марлею та поставте під прес у холодне місце на 6-8 годин.
ЗАВАРНА ПАСКА

Заварна паска, на відміну від сирої, може довше зберігатися, в неї можна безбоязно додати ізюм і улюблені фрукти, і вона від цього не скисне.
Інгредієнти: 500 г сиру, 2 яйця, 100 г вершкового масла, 100 г сметани, 70 мл молока, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 50 г ізюму, 1 ч. ложка цедри, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Яйця збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте молоко, все перемішайте, поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Влийте у суміш розтоплене вершкове масло і гарненько збийте блендером. Сир протріть через сито. Додайте у суміш сир, сметану, ізюм, цедру, посоліть і перемішайте. Масу викладіть в форму, застелену марлею, підставте під низ тарілку для рідини, яка утвориться, зверху покладіть гніт і поставте у холодильник на добу.
Через 24 години дістаньте паску з форми, прикрасьте улюбленими фруктами, ягодами або цукатами, полийте медом і подавайте до святкового столу.