Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > Через карантин масових святкових заходів у Лозовій не буде

Через карантин масових святкових заходів у Лозовій не буде

Лозівська громада – у лідерах за поширенням COVID-19 на Харківщині. Темпи інфікування б’ють рекорди: у січні було 229 підтверджених випадків, у лютому – 141, у березні – 390, на 26 квітня – 884.

Одна з причин стрімкого поширення ковіду – недостатній контроль за дотриманням карантинних обмежень. Попри те, що Лозівська громада знаходиться у «червоній» зоні, працюють непродуктові магазини, ринки та фітнес-клуби. Цю проблему правоохоронцям озвучив перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков на нараді у Лозівській районній державній адміністрації. Голова РДА Володимир Роман провів її 26 квітня. В обговоренні взяли участь керівники громад Лозівщини, райдержадміністрації, районної ради, медики та правоохоронці.

Учасники зустрічі обговорили, як забезпечуватимуть порядок під час травневих свят. У зв’язку з карантинними обмеженнями, на Лозівщині не буде масових урочистих заходів, зокрема, 9 травня у 76-у річницю Перемоги над нацизмом. Релігійним організаціям рекомендуватимуть проводити освячення на свіжому повітрі та контролювати, аби прихожани надягали маски.

Голова Лозівської РДА Володимир Ромах запропонував керівникам міськради разом з правоохоронцями виїжджати на місця, де не виконують норми карантину і складати протоколи на порушників.

Джерело: сайт Лозівської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *