П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > Ознаки деградації мозку

Ознаки деградації мозку

Наш мозок любить вчитися, це правда. Хоча, з іншого боку, дайте йому тільки можливість лінуватися, і він неодмінно цим скористається. І може користуватися до нескінченності, тобто до власної деградації. Одним словом, мозок – як м’яз, він потребує постійних тренувань, повідомляє журнал Клубер.

Слабоумство ніколи не приходить раптово. Ось деякі застережливі ознаки, що вказують на те, що пора втрутитися.

1. Ви стали болісно сприймати критику, а самі часто критикуєте інших.

2. Ви не хочете вчитися новому. На роботі вас часом паралізує необхідність освоїти нову комп’ютерну програму або нову стратегію.

3. Ви стали помічати, що все частіше вимовляєте: «А ось раніше». Пригадуєте минулі часи, ностальгуєте за ними.

4. Ви можете довго розповідати про щось, незважаючи на те, що співрозмовнику це не цікаво. Не важливо, що він насилу бореться з нудьгою, головне, що те, про що ви говорите, цікаво вам.

5. Вам важко зосередитися, коли ви читаєте серйозну літературу. Мозок лінується і вже не хоче робити те, що вимагає високої концентрації уваги.

6. Часом вам важко підбирати слова, коли ви говорите. Ви не одразу згадуєте якийсь знайоме слово.

7. Ви стали міркувати про питання, в яких не розбираєтеся. Наприклад, про політику чи економіку. Вам здається, що ви настільки добре володієте предметом, що могли б прямо завтра стати президентом або успішним бізнесменом.

8. Вибираючи між новим і звичним, зупиняєтеся на другому. Віддасте перевагу перечитати стару книгу або ще раз подивитися стару комедію, ніж взяти в руки нову книгу або знайти новий фільм.

9. Стали надавати велике значення ритуалам. Наприклад, вранці ви п’єте каву в строго певний час і виключно з бутербродом з сиром і дивитесь при цьому новини. І не дай Бог, якщо щось зміниться. Це виб’є вас із колії на весь день.

10. Часом ви помічаєте, що почали читати іншим нотації, тираните, ображаєте оточуючих, причому робите це не зі зла, а тому, що вважаєте: так краще для них.

Якщо ви маєте вже такі ознаки, то сприйміть їх з посмішкою, але таки візьміться за тренування свого мозку! В будь-якому випадку це не завадить!))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *