П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > Пересувні поштові відділення. Поліпшення послуг чи чергова недолуга реформа

Пересувні поштові відділення. Поліпшення послуг чи чергова недолуга реформа

Жителі різних населених пунктів Близнюківщини стурбавані чутками про закриття сільських поштових відділень зв’язку. Як наслідок, громадяни часто звертаються до редакції з актуальним запитанням:
як же доставлятимуть «Нове життя» і пенсії жителям громади?

Послуги не змінюються

За словами директора філії Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрія Савченка, пересувне відділення поштового зв’язку — це повноцінне відділення, яке приїжджає до населених пунктів, щоб надати сільським жителям увесь необхідний їм спектр поштових, логістичних, фінансових та інших послуг. Бригада пересувного відділення у складі трьох чоловік (листоноша, начальник і водій-супровідник) буде доставляти пенсію, товари, періодику і посилки, приймати оплату за комунальні послуги, приймати і виплачувати перекази тощо.
Тобто, пересувне поштове відділення надаватиме ті ж послуги, що і стаціонарне.

Поліпшення сервісу

Проєкт передбачає автоматизацію всіх процесів для поліпшення клієнтського сервісу, тому обслуговування клієнтів має стати зручнішим. Пересувні відділення дадуть жителям сіл можливість відправляти товари поштою у будь-який куточок країни та за кордон.
Передбачається, що значно покращаться умови праці: якщо раніше листоношам потрібно було пішки або на велосипеді долати великі маршрути з кореспонденцією, товарами і грошима, то тепер вони будуть працювати у комфортному автомобілі з водієм-супровідником, що набагато безпечніше.

Практика пересувних відділень існує давно

Пересувні поштові відділення вже декілька років працюють у семи областях України. У Харківській області запуск анонсували у другій половині 2021 року.
«Укрпошта» обіцяє дати близько 142 автомобілів для бригад пересувних відділень, які будуть курсувати Харківською областю.


Пересувна пошта у Близнюківській громаді

На території Близнюківщини з 18 вересня пересувні відділення працюватимуть у тестовому режимі і це триватиме протягом місяця.
За цей час бригади остаточно визначаться з графіками роботи, частотою відвідування населених пунктів тощо. Тільки-но матимемо графік – відразу надрукуємо його в газеті та її інтернет-додатках.

Коментарі

Людмила Литвинчук (листоноша):
Я працювала у Новонадеждинському поштовому відділенні зв’язку, а тепер виконуватиму обов’язки листоноші пересувного відділення. У певний час автомобіль з кореспонденцією виїжджатиме з Лозової і їхатиме у населені пункти, згідно з розробленим графіком. В селах пересувне відділення пошти деякий час стоятиме (від 40 хвилин до 2 годин в залежності від кількості населення). За цей час я як листоноша рознесу періодику по оселях, а начальник відділення прийме платіжки за комунальні послуги та виконає свою традиційну роботу.
Особисто мені як листоноші такий вид роботи подобається більше, бо не треба думати про те, яким чином дістатися за десятки кілометрів до клієнтів, бо транспортом мене довезуть до найвіддаленішого села і залишиться лише рознести кореспонденцію до передплатників у встановлений відрізок часу.
Думаю, що краще буде і сільським жителям, адже тепер газети, журнали та посилки доставлятимуться до найвіддаленіших куточків Близнюківщини, а раніше вони в деякому сенсі були відрізані від центру.

Ірина Воронкіна (редактор газети «Нове життя»):
Робота редакції друкованого ЗМІ безпосередньо пов’язана з роботою поштових відділень Укрпошти, бо саме з цією організацією щороку ми укладаємо угоди на доставку нашого видання передплатникам і оплачуємо цю послугу.
Ми працюємо для читачів, спрямовуючи інформаційний потік до всіх верств населення, то зацікавлені у вчасній доставці газети.
На жаль, останнім часом саме Укрпошта порушувала домовленості, і звідусіль до редакції надходили скарги про те, що газету в деяких селах отримують із запізненням в 3-5 днів, що, звичайно, спонукало людей відмовлятися від передплати.
Дуже хочу вірити, що, з початком роботи пересувних поштових відділень, «Нове життя» зможуть прочитати у найвіддаленіших селах Близнюківщини, Лозівщини та Первомайщини.
В будь-якому випадку передплатна кампанія на 2022 рік розпочалася, і громадсько-інформаційна газета «Нове життя» вже готує своїм шанувальникам нові цікаві теми та сюрпризи. Будьмо разом, вписуючи нові сторінки в історію рідного краю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *