П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > СПОРТ > Секція з пауерліфтингу в Близнюках

Секція з пауерліфтингу в Близнюках

У Близнюківській ДЮСШ відкрилася ще одна секція, де дітей тренує майстер спорту України з пауерліфтингу СВЯТОСЛАВ ТРОФИМЕНКО. Саме з ним піде далі наша розмова.

  • Святославе Вікторовичу, розкажіть, будь ласка, нашим читачам про особисті спортивні досягнення.
  • Я майстер спорту України з пауерліфтингу, рекордсмен України в присіданні і тязі, в триборстві зробив три рекорди України. Вісім разів був чемпіоном Харківської області, на моєму рахунку 18 рекордів Харківщини. Також я вже виконав норматив майстра спорту міжнародного класу з жиму лежачи, є майстром спорту по становій тязі, чемпіоном та рекордсменом України по жиму лежачи, багатоповторному жиму лежачи та по становій тязі.
  • Ваші досягнення вражають. Тобто, Ви будете, так б мовити, граючим тренером. То чому ж навчатимете дітей?
  • Я набираю групу хлопчиків від 12 років та дівчаток від 13 для того, щоб навчити їх пауерліфтингу – це силове триборство, до якого входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і тяга штанги. А простіше – юнакам цей вид спорту допоможе підкачати руки, груди, плечі, а дівчатам – підкоригувати фігуру. У нас є також стіл для армреслінгу, то хто хоче навчитися технічно боротися на руках – приходьте.
    Спорт загалом і важка атлетика зокрема – це ціла наука. Мої вихованці не тільки зможуть вдосконалити свій фізичний розвиток, а й здобути психологічну рівновагу, що дуже важливо у підлітковому віці. Тобто, тренування дадуть вміння контролювати своє тіло, свої думки і свої дії, а також відкриють нові можливості для занять іншими видами спорту. До слова, вже 30 дітей виявили бажання ходити до секції.
  • В які дні проходитимуть тренування та як записатися на секцію?
  • Тренуватися будемо в спортзалі на центральному стадіоні імені М. Биченка тричі на тиждень: з 15 до 18.00 – у вівторок та четвер, з 12 до 16 години – у суботу. Записатися легко: можна прийти на тренування, подивитися, як це відбувається і зробити вибір, а можна просто мені зателефонувати за номером 050-147-33-71.
  • Наостанок поділіться особистими планами на майбутнє.
  • Я продовжую тренуватися і братиму участь у змаганнях з пауерліфтингу, планую зробити норматив майстра спорту міжнародного класу саме з цього виду спорту. А ще впевнений, що зможу навчити своїх вихованців бути витривалими. Втім, з часом вони й самі зрозуміють, що здоровий спосіб життя – це круто.

Записала Ірина ВОРОНКІНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *