Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Генеральний штаб ЗСУ про ситуацію на фронті станом на 6 ранку 2 травня

Генеральний штаб ЗСУ про ситуацію на фронті станом на 6 ранку 2 травня

* Генштаб ЗСУ: окупанти втратили 2 танки, 17 артилерійських систем, 38 одиниць бойової броньованої та 10 одиниць автомобільної техніки, а також 7 безпілотників

▪️ На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил білорусі і далі виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території білорусі.
▪️ На Сіверському напрямку ворог з мінометів обстрілював позиції наших військ в районі Сеньківки Чернігівської області.
▪️ У прикордонних з Україною районах Брянської області встановлено посилені адміністративно-поліцейський і контррозвідувальний режими. На основних дорогах та поблизу населених пунктів розташовані контрольно-перепускні пости.
▪️ На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує обстріли міста Харкова та населених пунктів Уди і Прудянка.

▪️На Ізюмському напрямку тривають наступальні дії ворога у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Противник продовжував обстріли наших військ.

▪️ На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж всієї лінії зіткнення.

▪️ На Лиманському напрямку противник здійснював вогневий вплив на підрозділи ЗСУ на рубежі Лиман – Сіверськ, щоб витіснити їх із займаних позицій та створити умови для наступу на Слов’янськ.

▪️ На Сєверодонецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєверодонецьк.

▪️На Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районі Попасної. Посилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського напрямку однієї батальйонної тактичної групи.

▪️ Щоб наростити систему протиповітряної оборони, противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей.

▪️ На Таврійському та Південнобузькому напрямках ворог продовжує спроби покращення свого тактичного положення та обстріли. На Таврійському напрямку тривають заходи з перегрупування ворожих підрозділів, нарощування складових системи вогневого ураження, інженерного обладнання позицій поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

▪️ На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у нашій обороні. У районі Миколаєва агресор провів повітряну розвідку із застосуванням трьох БпЛА. Вів артилерійський вогонь по позиціях ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *