П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ВІЙНА > ⚡️ Новини війни. 8 червня

⚡️ Новини війни. 8 червня

▪️ Україна хоче купити в Ізраїлю систему протиракетної оборони «Залізний купол» для протидії російським ракетним ударам – посол України в Ізраїлі Корнійчук.

▪️ Світовий банк схвалив виділення Україні фінансової допомоги в розмірі $1,49 млрд, внаслідок чого загальний запланований пакет підтримки української економіки перевищив $4 млрд.

▪️ Через обстріли рашистів з 7 по 8 червня сталися пожежі у Холодногірському районі Харкова, а також у двох районах області. Пошкоджені приватні домівки, гараж та супермаркет, – обласне управління ДСНС.

▪️ рашисти перейшли до знищення Лисичанська, внаслідок обстрілів центрального району є жертви. До того ж, окупанти знову планують форсувати річку Сіверський Донець, аби створити плацдарм для наступу — голова Луганської ОВА.

▪️ 8 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів.

▪️ Посівна кампанія в Україні пройшла успішно, попри війну. Засіяли 75% від минулорічних площ, тепер починається підготовка до збору врожаю, – прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

⚡️ Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 08.06 орієнтовно склали :

особового складу — близько 31500 осіб ліквідовано,
танків ‒ 1393 од,
бойових броньованих машин ‒ 3429 од,
артилерійських систем – 703 од,
РСЗВ — 213 од,
засоби ППО — 96 од,
літаків – 212 од,
гелікоптерів – 178 од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня — 559,
крилаті ракети — 125,
кораблі /катери — 13 од,
автомобільної техніки та автоцистерн — 2406 од,
спеціальна техніка — 53.

Найбільших втрат противник зазнав на Слов’янському напрямку.

▪️ Обстріли рашистів зафіксовані у Баштанському та Миколаївському районах – на території Широківської, Березнегуватської, Снігурівської, Галіцинівської та Первомайської громад. Вночі знову гатили і по місту Миколаєву. Загалом же, за минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 13 людей.

▪️ Протягом минулої доби внаслідок російських артилерійських ударів в районі с. Таврійське та смт. Комишувахи на Запоріжжі отримали осколкові поранення неповнолітній хлопець, місцеві чоловік та жінка – Запорізька ОВА.

▪️ Місто Гуляйполе продовжує потерпати від ворожих обстрілів. Вчора населений пункт зазнав чергової атаки з боку рашистів. Руйнувань зазнали багато цивільних об’єктів. Інформація щодо постраждалих уточнюється, – Запорізька ОВА.

▪️ На тимчасово захопленій території Херсонської обл. рашистські окупанти влаштовують нові провокації – перевдягаються у форму ЗСУ та викрадають людей, – військові з 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців.

▪️ Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС залучалися 155 разів, виявлено, вилучено і знешкоджено 823 вибухонебезпечні предмети, обстежено територію площею 1044 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *