П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Налагоджено роботу з волонтерами, відновлено ранкову електричку та зарезервовано додаткові генератори

Налагоджено роботу з волонтерами, відновлено ранкову електричку та зарезервовано додаткові генератори

Звернення секретаря Близнюківської селищної ради Сергія ВОЛОДЧЕНКА.

Життя триває. Селищна рада активно продовжує працювати, розв’язуючи нагальні проблеми.
Першочергово наголошу, що відсутність фото-звітів у фейсбуці не є підтвердженням факту бездіяльності. Ми тісно співпрацюємо з волонтерами Іриною Орловою та Оленою Шкребець. Провели з ними плідну зустріч і відпрацювали механізм забезпечення гуманітарною допомогою населення сіл громади. Сприяємо і роботі інших волонтерських організацій, допомагаючи з транспортом і виділяючи кошти на пальне.

Співпрацюючи з різноманітними благодійними фондами, селищна рада отримала більше десяти генераторів безперебійного живлення, необхідне медичне обладнання та реабілітаційний інвентар.

П’ятнадцятого вересня відбулася сесія Близнюківської селищної ради, на якій було прийнято низку важливих рішень, серед яких і надання фінансової підтримки правоохоронцям та органам Державної служби надзвичайних ситуацій задля забезпечення належного функціонування цих служб на території нашої громади.

Нещодавно відновлено рух ранкового приміського потягу сполученням Близнюки – Харків. Я вдячний керівництву Південної та Донецької залізниці за швидке вирішення цього питання. Зараз працюємо над тим, щоб подовжити маршрут хоча б до станції «Дубове».

Припинення електропостачання 14 вересня через потрапляння ворожих ракет в ТЕЦ вказало на недоліки в підготовці до таких критичних ситуацій. То зараз селищною радою вже зарезервовано додаткові генератори для сталого водопостачання не лише в Близнюках, а й в інших населених пунктах, де через відсутність питної води в колодязях налагоджено централізовані водогони, – це Алісівський та Лукашівський старостинські округи.

Продовжуємо чистити колодязі в селах Острівщинського та Квітневого старостатів. Прошу від громади правильного розуміння цього питання: зараз триває локальне розв’язання проблем, а не буріння свердловин. Буде мир – відновлюватимемо роботу водогонів по тих населених пунктах, де немає води.

Активно готуємо житлово-комунальне господарство громади до зими. Зазначу, що почастішали звернення внутрішньо переміщених осіб до селищної ради з питань визначення ділянок лісосмуг для заготівлі дров. Ця робота вже налагоджена і відпрацьована.

Навчальні заклади працюють в дистанційному форматі, виконуючи шкільну програму.

На тлі більш-менш сталого функціонування всіх галузей життєдіяльності Близнюківської громади повідомлення про загибель земляків ще страшніші. Я розділяю горе родин, які втратили рідних.

Наостанок прошу не забувати, що людяність та взаємодопомога, співпраця та взаємопідтримка – важливі чинники для наближення перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *