Вівторок, 19 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Ситуація на Харківщині та в регіонах. Ранок 28 вересня

Ситуація на Харківщині та в регіонах. Ранок 28 вересня

Харківщина

Минулої ночі близько 21:00 ворог обстріляв Холодногірський район Харкова попередньо ракетами ЗРК С-300. Пошкоджені об’єкти інфраструктури. Попередньо – без постраждалих. Інформація уточнюється.

Протягом доби ворог продовжував терор мирного населення Куп’янського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів області. Найбільше потерпають від обстрілів населені пункти Куп’янського району.

▪️ За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп’янському районі з пораненням госпіталізовані 5 людей. В Богодухівському районі поранення отримала 16-річна дівчина. Її стан медики оцінюють як важкий.

Триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 1547 вибухонебезпечних предметів.

▪️ На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Наші захисники звільняють Харківщину від окупантів. Вчора Генштаб ЗСУ підтвердив звільнення м. Куп’янськ-Вузловий.

Дякуємо ЗСУ та віримо в перемогу!🇺🇦

Олег Синєгубов


❗️ Окупанти обстріляли школу в Донецькій області, в якій було облаштоване сховище для цивільних

Близько 5 ранку росіяни ударили ракетою С300, цілившись прямісінько в школу. У сховищі на той час перебувало дванадцятеро людей, серед яких двоє дітей та людина з інвалідністю.
На щастя, сховище витримало – люди не постраждали.


Дніпропетровщина

росіяни всю ніч обстрілювали Нікопольщину «Градами» та важкою артилерією. Понівечили понад 10 багатоповерхових та приватних будинків, ліцей, зупинку транспорту, газогони та 6 ліній електропередач. У Марганецькій громаді наслідки російських обстрілів з’ясовуються.
На щастя, всюди без постраждалих.


За минулу добу противник завдав 10 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснив понад 105 обстрілів з РСЗВ. Російські окупанти б’ють і по цивільних об’єктах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів. Зокрема, Харків, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка та Мар’їнка.

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Авіація Сил оборони завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога, 3 опорних пунктів та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, за добу, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, 6 БпЛА та 1 керовану авіаційну ракету Х-59 ворога.

Ракетні війська і артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод “Житель”. Загальні втрати наразі уточнюються.

Віримо у ЗСУ та перемогу! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *