П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Виставка сільгосппродукції , концерт з нагоди Дня працівників сільського господарства та перший сніг – це сьогодення Близнюківщини

Виставка сільгосппродукції , концерт з нагоди Дня працівників сільського господарства та перший сніг – це сьогодення Близнюківщини

Щороку в третю неділю листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства. Це професійне свято всіх аграріїв, а також працівників підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.

Під час повномасштабного вторгнення армії рф на територію суверенної України лінія фронту пройшла і по полях нашої держави. Сьогодні аграрії проявляють мужність та героїзм, коли сіють та збирають сільгоспкультури на тільки-но розмінованих полях, коли рятують техніку, виводячи її під обстрілами з окупованих територій, коли щодня прямують на роботу і сумлінно виконуюють її в тилу, розуміючи важливість недопущення продовольчої кризи.

Близнюківщина – сільськогосподарський край, то професійне свято аграріїв – це свято кожного жителя громади.

Напередодні у селищі відбулася виставка дарів сільського господарства від кожного старостинського округу під назвою «Свято Гарбуза». Дивлячись на яскраві експозиції, розміщені на тюках з соломою вздовж алеї по вулиці Свободи, згадуються рядочки з дитячого віршика «Ходить Гарбуз по городу, питається свого роду: чи живі ви, чи здорові, родичі гарбузові?», мимоволі піднімається настрій, вуста розтягуються в посмішці і рука тягнеться до телефону, щоб зробити селфі. До слова, чи не всі перехожі намагаються закарбувати цю красу у світлинах. То, якщо ви ще не встигли цього зробити, – поспішіть: виставка під відкритим небом радуватиме близнюківців та гостей селища до понеділка.

А в адмінбудівлі, як повідомляють на сторінці «Близнюківська громада», вітали і дякували за нелегку, надважливу працю, відзначаючи працівників сільського господарства. Грамотами Лозівської районної військової адміністрації було нагороджено ФОП Сергія Ошурка; голову ФГ “Жезняк”, керівника громадської організації “Близнюківська районна організація роботодавців агропромислового комплексу” Віктора Лукоцького.

Грамотами селищної ради – доярку СТОВ “Лан” Світлану Довганич; головного агронома ПСП “Червона Зоря” Володимира Іваненка; ФОП Миколу Мельника;

механізаторів СГ “Світанок” Олександра Нейпака та Андрія Огара; головного бухгалтера ТОВ “Агрофірма “Нікольська” Ірину Погорілу; бухгалтера ТОВ “Колос” Наталію Пономарьову; тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва СТОВ «Агрофірма “Берестівська” Івана Тхора; тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва СТОВ «Самара» Володимира Часовського.

Вітаючи присутніх, секретар Близнюківської селищної ради Сергій Володченко подякував аграріям громади за згуртованість, за консолідацію зусиль у забезпеченні продовольчої безпеки та за підтримку захисників України. Він зазначив: “Наші аграрії – головний ресурс Близнюківщини. Наша гордість, наша опора та запорука сталого розвитку. Щиро бажаємо працівникам сільського господарства високих врожаїв під мирним небом, міцного здоров’я, родинного тепла та затишку”.

Сьогодні до Близнюківської громади прилетіли й перші сніжинки – це зима подала знак до завершення всіх польових робіт. Їй все одно, що скошено не весь соняшник, що не всі земельні площі оброблено під урожай наступного року і що багато механізаторів сьогодні охороняють українські поля зі зброєю в руках. Мабуть зима точно знає, що українські аграрії впораються з будь-якими викликами, ось і випробовує в черговий раз на міцність.

Шановні працівники сільського господарства! Доземний вам уклін та шана!
Все буде добре, бо все є Україна! Впораємося!

Наталя ТКАЧЕНКО
Фото Сергій Попов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *