Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Перевірка лімітів енергоспоживання, реєстрація ВПО для отримання допомоги та чим цікаве 9 лютого.

Перевірка лімітів енергоспоживання, реєстрація ВПО для отримання допомоги та чим цікаве 9 лютого.


Сьогодні 9 лютого у світі відзначають Міжнародний день стоматолога. То працівники редакції газети “Неве життя ” вітають працівників стоматології з професійним святом!


Християни відзначають церковне свято на честь візантійського святителя Іоанна Златоуста, дуже талановитого проповідника і богослова.
Наші предки називали цей день Златоустів вогонь, оскільки з особливою повагою ставилися до полум’я. 9 лютого намагалися розпалити вогонь в печі таким чином, щоб зайнялися всі поліна. Вважалося, що це принесе в дім щастя і достаток. Щоб дрова краще горіли і одночасно спалахнули, їх заздалегідь висушували.
Часто в день Златоуста заготовляли дрова, адже взимку дерева сплять і в них менше соку, а до теплої весни ще довго. День вважався вдалим для підготовки дров і скіпи.


У Близнюківській громаді у разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру проводитимуться режимні виміри електроенергії. Селищна рада звертається до місцевих жителів з проханням не обмежувати себе у користуванні електричними приладами, особливо, у першій половині дня. Це дозволить енергетикам зробити коректні режимні виміри споживання та сформувати ліміти.


Також 9 лютого мобільна бригада Угорської Екуменічної Служби Допомоги реєструватиме ВПО для отримання фінансової допомоги за адресою: вулиця Незалежності, 12, смт Близнюки (стадіон імені Миколи Биченка, приміщення спортзалу).
Графік прийому: з 10:30 до 17:00 з перервою на обід з 13:00 до 14:00.




Історичні події, які стались 9 лютого в різні роки
1667 — укладене перемир’я між Річчю Посполитою і Московським царством, за яким Київ та Лівобережна Україна перейшли під владу Росії.


1788 — Австрія оголосила війну Туреччини.


1863 — американець Елансон Крейґ запатентував вогнегасник.


1893 — в паризькому кабаре «Мулен Руж» відбувся перший в світі сеанс стриптизу. Танцівницю заарештували.


1897 — в Російській імперії розпочався перший загальний перепис населення — нарахували 126,4 млн осіб, з них 22,6 млн українців.


1909 — у США ухвалили перший закон про заборону наркотиків.


1918 — війська Червоної армії під командуванням Муравйова захопили столицю Української Народної Республіки Київ.


1918 — підписано Берестейський мирний договір, згідно з яким Німецька імперія, Австро-Угорська імперія, Османська імперія і Болгарське царство визнали УНР самостійною державою.


1931 — російський співак Федір Шаляпін відсудив 10 тисяч франків у Радянського комерційного бюро в Парижі за піратське тиражування його пісень в СРСР.


1961 — гурт The Beatles вперше виступив під цією назвою в ліверпульському клубі Cavern.


1964 — The Beatles вперше з’явилися в прямому ефірі американського телебачення — «Шоу Еда Саллівана» подивилось майже 74 млн телеглядачів.


1991 — в Литві відбувся референдум за незалежність від СРСР.


1998 — замах на президента Грузії Едуарда Шеварднадзе: у центрі Тбілісі кортеж обстріляли із гранатомета та автоматичної зброї, але броньоване авто врятувало життя політику.

Народні прикмети

-Сліпучо-білий місяць – до холодів, червона – до вітру.
-Якщо після хуртовин на снігових заметах закруглені гребені, а на полях хвилями лежить сніг, то буде хороший урожай.
-Хмари проти вітру пливуть – до снігу.
-Скло запітніло – до тепла.

Нехай все буде добре!

Підготувала Оксана ГРАЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *