П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ВІЙНА > Основні зусилля ворог спрямовує на бої в Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському напрямках

Основні зусилля ворог спрямовує на бої в Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському напрямках

Оперативна інформація станом на ранок 4 квітня 2023 щодо російського вторгнення.

Генеральний штаб ЗС України повідомляє:

▪️Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 21 авіаційного удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

▪️Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом минулої доби було відбито 69 атак окупантів. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

▪️На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам’янка, Петро-Іванівка, Новомлинськ, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни і Серебрянка Донецької області.

▪️На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Кремінна, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Веселе, Званівка, Спірне і Роздолівка Донецької області.

▪️На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони протягом доби відбили 32 атаки противника на зазначеній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали населені пункти, що знаходяться у районі бойового зіткнення, серед них: Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шульгине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

▪️На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії
в районах Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка, успіху не мав. В той же час, ворог здійснив обстріли населених пунктів Авдіївка, Водяне, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка і Побєда Донецької області.

▪️На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА. Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

▪️У окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області, російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення. Так, 2 квітня цього року, людям було заборонено залишати помешкання і виходити з дому. Протягом доби були зачинені усі громадські місця: торгові центри, магазини, лікарні, тощо. У окремих селах зазначеного району, пенсіонери і далі потерпають від знущань загарбників . Для отримання пенсій необхідно вистояти чергу, грошей вистачає не всім і не в повному розмірі. Разом з тим, за певну винагороду, отримання соціальних виплат стає доступнішим.

✈️Авіація сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний БпЛА, а наші ракетники і артилеристи уразили район зосередження живої сили противника.

Підготував Сергій ПОПОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *