П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Тісна співпраця поліції з офіцером громади

Тісна співпраця поліції з офіцером громади

Сьогодні до редакції газети «Нове життя» завітали правоохоронці – Андрій Будаква та дільничний офіцер поліції Шевченко Юрій задля розміщення на платформах нашого медіа оголошення про крадіжку автівки наступного змісту:

у п’ятницю, 12 травня з 8.30 до 9.30, було викрадено автівку ВАЗ 2101 синього кольору у Близнюках по вулиці Миру . Автомобіль був у неробочому стані, є версія, що його буксирували іншою автівкою. Якщо Ви стали свідком, то зателефонуйте на номер: 099-440-01-05. Ваші свідчення допоможуть повернути машину військовому

Варто наголосити, що офіцер громади закріплений дійсно за 6 старостинськими округами – це Шевченківський, Софіївський, Уплатнівський, Олексіївський, Криштопівський та Самійлівський. Втім, у Близнюківській громаді 14 старостатів, то Андрій тісно співпрацює з поліцією. Як-от і зараз, розшукуючи крадіїв у Близнюках.

Юрій Шевченко, який працює в поліції вже 17 років, пояснює: «Людей в СПД №1 Лозівського РВП зараз працює мало, а обслуговувати необхідно дуже велику територію. То, звичайно, ми допомагаємо один одному. Під час воєнного стану, на щастя, кількість якихось серйозних кримінальних порушень зменшилась, а ось шахраї навпаки активізувались. Часто надходять заяви про те, що знято кошти з банківських карток. То наголошую, НЕ ПЕРЕХОДЬТЕ ЗА ПОСИЛАНННЯМИ , де пропонують якісь виплати, користуйтесь лише перевіреними джерелами, як-то медіа «Нове життя» чи «Близнюківська громада». На жаль, продовжують звертатися і жінки з приводу насильницьких дій від чоловіків».

А офіцер громади Андрій Будаква додає: «Вже проходить навчання на посаду офіцера громади інспектор з сектору реагування патрульної поліції СПД №1 Лозівського РВП Насіров Еміл Ельман огли. Вірю, що незабаром фахівців стане більше, і ми зможемо якісніше контролювати ситуацію в Близнюківській громаді. А зараз, користуючись нагодою, звертаюсь до батьків: слідкуйте за вашими дітьми! Незабаром канікули, то протягом дня вони будуть вільними. Будь ласка, тримайте дітей на контролі, проводьте з ними бесіди щодо небезпек, які чатують на них у воєнний час. Пояснюйте, що не можна ображати молодших. На жаль, є такі випадки і вони вже зафіксовані. Відповідно, батьки отримають серйозне покарання. До всього, варто знати друзів своїх дітей та мати їхні телефони. Ось, наприклад, 6 травня у Софіївці Першій ми шукали шестирічну дівчинку, яка пішла гратись на ігровий майданчик і зникла. На пошуки були залучені всі наряди Лозівського районного відділу поліції, орієнтування отримали співробітники інших підрозділів відділу поліції. А виявилося, що дівчинка зайшла на подвір’я до свого товариша і знаходилась неподалік від дому».

Поліцейським не звикати до розшуку людей та розв’язування проблем громадян і добре, якщо всі залишаються живими та неушкодженими.

Проте, кожен громадянин повинен пам’ятати, що задля забезпечення порядку та запобігання правопорушенням і злочинам у межах нашої територіальної громади варто жити, не порушуючи норми українського законодавства і, звичайно, бути людяними та доброзичливими, а зараз, під час війни, ще й дуже обережними!


До слова, вчора на платформі «Суспільне. Харків» була надрукована стаття «Як у Близнюках працює перший офіцер громади і чим він відрізняється від дільничного», авторками якого є Софія Цвєткова та Юлія Токар. До вашої уваги цей матеріал:

  • Близнюківського офіцера громади звуть Андрій Будаква. Чоловік допомагає боротися з домашнім насиллям, може надати першу домедичну допомогу та витягти з кювету— у селищі він працює другий рік поспіль.
    Щоб отримати цю посаду, Андрій проходив тестування, перевірку на детекторі брехні та навчання. Тепер він не лише одним з перших приїжджає на виклики, а й наглядає за потенційними порушниками.
    В його автомобілі, гроші на який надала громада, є все— від зброї та аптечки до бензопили та набору інструментів. “Є бустер для швидкого старту автомобіля — дуже корисний. Він не раз виручав громадян нашої громади”, — каже Андрій.
    Перш ніж стати офіцером громади, Андрій працював у поліції на різних посадах. Зараз чоловік стежить за правопорядком у Близнюках та шести старостинських округах громади. “Один з основних напрямків роботи поліцейського офіцера громади — це профілактика. Ми маємо попереджати людей і не штрафувати одразу. Якщо людину попереджали кілька разів, а вона все одно робить подібні вчинки, то тоді вже ми виписуємо штраф”, — пояснює Андрій. За словами Будакви, на відміну від дільничного інспектора, поліцейський офіцер громади обов’язково має жити там, де він працює. Так він краще знає місцевих жителів, їхні проблеми та швидше реагує на виклики— за кожним поліцейським закріплене персональне авто, чого також немає у дільничного, говорить правоохоронець. “У мене графік 24 на 7. Службовий автомобіль знаходиться у мене вдома. Є випадки, коли потрібно негайно втрутитись— вийшов з хати, завів машину і поїхав працювати”, — говорить чоловік.
    Очільник Близнюківської громади Геннадій Король пояснює, що поліцейський офіцер громади співпрацює з місцевим центром соціальних послуг та службою у справах дітей — допомагає контролювати сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, та наглядає за потенційними порушниками. “Попередження, профілактика, зауваження, неповнолітні, благоустрій, поводження з відходами, правила поведінки у місцях громадського користування— це усе в повноваженнях поліцейського офіцера громади”,— говорить Король. “Він тісно співпрацює з адміністративною комісією громади, оформлює протоколи та подає на адмінкомісію”, — додає селищний голова.
    Кандидатуру поліцейського офіцера під час відбору погоджують керівники облуправління поліції та громади. Зважаючи на те, що одного такого правоохоронця для Близнюківщини замало, до кінця року на роботу мають взяти ще трьох.

Підготувала Ірина ВОРОНКІНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *