П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > Диво чи щасливий збіг обставин

Диво чи щасливий збіг обставин

Залізнична станція Ароматна знаходиться за Самійлівкою в напрямку до міста Дніпро. Традиційно через неї курсують як електропотяги, так і пасажирські та вантажні поїзди. То, беззаперечно, залізнична колія повинна бути в ідеальному стані. Але цього року негода внесла свої страшні корективи: шлях під залізничною колією вимило руйнівним потоком води так, що деінде залізничне полотно просто висіло в повітрі.

Розповіді очевидців

Юрій Попов, стрілець Харківського загону воїнізованої охорони, повертався з роботи додому, тобто їхав зі ст.Павлоград до ст. Ароматна.

Він розповідає: «Коли я прийшов на станцію Павлоград, то дізнався, що через розмивання шляху під залізничною колією затримуються потяги з Донецька та Павлограда. Як з’ясувалося, вода під час зливи, прокладаючи собі шлях, вимила щебінь з-під колії. Побачив цю проблему молодий шляховик, який зумів зупинити вантажний потяг фактично за 100 метрів до неминучої біди. Для мене цей чоловік герой, бо він врятував сотні людських життів. На жаль, не знаю його прізвища. А потім електричку таки пустили і, їдучи над вимоїнами, всіма пасажирами опанував жах, бо здавалося, що прямуємо по мінному полю, і чи доїдемо до кінцевої зупинки – невідомо!»

В’ячеслав Миколайчук, стрілець Харківського загону воїнізованої охорони на ст. Лозова, який в цей час ніс службу на черговій зміні, згадує: «В цей день я отримав завдання від начальника варти на супровід потяга від ст. Лозова до ст. Дніпро. Не доїжджаючи до ст. Ароматна, потяг зупинився. Я знаходився в задній кабіні локомотива, і така незапланована зупинка, звісно, викликала подив. Чому несподівано зупинився потяг, який перевозить від 4.500 до 5.500 тонн вантажу, адже збій у графіку недопустимий? Тоді машиніст пояснив, що йому повідомили про проблеми з колією. Стояли ми протягом двох годин, створивши затор, а за нами було ще чотири потяги, пасажири яких, як і ми, дивом залишилися живими, бо за таких обставин залізнична троща була б неминучою. Тільки через деякий час ми зрозуміли, що сталося насправді.

Слід зазначити, що на всіх коліях облаштовано спеціальні пристрої, які сигналізують про пошкодження залізничного полотна диспетчеру. Коли повінь йшла через колії, вода вимила тверде покриття під ними, але не пошкодила сигналізацію, то дізнатися про проблему диспетчер просто не міг. Біля ст.Ароматна проходив черговий шляховик, який обслуговує цю ділянку, і побачив стан залізничної колії. Через негоду зв’язатися по рації з диспетчером було неможливо, та молодий чоловік зумів попередити про небезпеку і фактично за 100 метрів до місця пошкодження колії наш вантажний поїзд зупинився. Інакше як дивом назвати те, що відбулося, не можу».

https://www.facebook.com/100014797249040/videos/3084562271668440/

Фото Андрія Попова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *