П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Новини. Коротко. 9 грудня.

Новини. Коротко. 9 грудня.

Україна

*** Сьогодні в Україні набув чинності наказ МОЗ щодо розширення переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 буде обов’язковим.

*** До кінця цього тижня Україна отримає транш військової допомоги від США на загальну суму 60 мільйонів доларів. Прес-секретар Пентагону додав, що, країна-одержувач може використовувати надані матеріали на свій розсуд, але тільки в оборонних цілях.

*** Випадків захворювання на штам коронавірусу “Омікрон” в Україні наразі не виявлено. На сьогодні всі досліджені зразки свідчать лише про поширення “Дельта-штаму”. Тому головний санлікар закликав не поширювати недостовірну та маніпулятивну інформацію щодо штаму “Омікрон”.

*** Кабінет міністрів України під час засідання затвердив збільшення доходів та видатків на 4,3 млрд гривень, які підуть на пенсійні виплати.

*** Уряд на засіданні спростив процедуру зміни фактичного місця проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Переселенці зможуть без додаткового подання заяви та інших документів стати на облік за декларативним принципом.

*** Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) дозволила продавати газ клієнтам “постачальника останньої надії” за пільговою ціною, яка діяла в жовтні-листопаді. Тариф на газ для таких споживачів складатиме 7,96 грн/куб. м.

*** В Україні очікується незначне потепління, місцями дощ і мокрий сніг. Як повідомляє Укргідрометцентр, у п’ятницю, 10 грудня, в Україні без істотних опадів, лише у західній частині вдень дощ і мокрий сніг; вночі в Україні місцями туман, у західних і місцями у північних областях ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Харківщина

*** У Харкові п’ятеро студентів місцевих університетів отримають парламентські премії в розмірі 100 тис. грн.

*** У Харкові із “замінованої” школи евакуювали майже 700 людей.

*** Починаючи з 10 грудня на площі Свободи в центрі Харкова починає працювати ковзанка під відкритим небом. Час роботи – з 10:00 до 22:00 в будні і з 9:00 до 22:00 у вихідні.

*** «Велике будівництво» створює рівні можливості для жителів усіх населених пунктів Харківщини – Олександр Скакун. На цьому керівник Харківської ОДА наголосив у своєму виступі на першому Харківському регіональному Форумі старост. Звертаючись до учасників форуму – керівників територіальних громад та старостинських округів – Олександр Скакун відзначив, що результатом децентралізації має стати реальне покращення умов життя українців, навіть у найвіддаленіших населених пунктах.

*** Громадська організація «Інститут партнерства та сталого розвитку» проводить онлайн трансляції відкритих занять Академії для жінок-підприємиць та дискусій на YouTube каналі проєкту «Власна справа».

*** Галерея «Бузок» запрошує на виставку живопису «Іграшковий світ». Творчу експозицію жителі міста та області зможуть побачити з 7 по 14 грудня у малій залі.

*** Цього року вперше пройшов обласний конкурс кращих практик місцевого самоврядування «Крок до успіху». Під час Форуму старост, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом з керівником облдержадміністрації Олександром Скакуном вручила відзнаки громадам, учасникам конкурсу, чиї практики визнані кращими.

Лозівський район

*** У Первомайському завершують ремонт перехрестя з круговим рухом. Цей відрізок шляху трапляється дорогою з Лозової на Харків і наразі там вже уклали нове покриття, облаштували бордюри та тротуари. Залишилось нанести розмітку та встановити знаки. Вартість проекту будівництва складає близько 9 млн грн, пише у своєму фейсбуці мер Первомайського Микола Бакшеєв.

*** Лозівський міський голова Сергій Зеленський привітав художницю Марину Слободяник з відкриттям виставки. Презентацію персональної виставки картин «Мистецтво в мені і я в мистецтві» художниця Марина Слободяник провела у Лозівському краєзнавчому музеї, у день свого народження.

*** У Лозовій приймає мамолог-онкодерматолог Валентин Чернецький. Записатись на консультацію можна у зручний час у першу та третю неділю кожного місяця у Лозовій. Адреса прийому: вул. Свято – Миколаївська , 15а Телефон: 095 052-52-02

*** На Лозівщині знайшли тіло чоловіка. Щоправда, майже два місяці тому. 13 жовтня близько 14:30 на грунтовій дорозі між м. Лозова та с. Нестеліївка, поблизу «ЛЕП Л-157», виявлено тіло чоловіка 1963 року народження, поряд з яким знаходиться перевернутий триколісний моторолер типу «Мураха». На даний час проводиться розслідування кримінального провадження. Свідків та очевидців даної дорожньо-транспортної пригоди просять звертатися по телефону: 063-06-66-876 або до кабінету № 6 відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУ Національної поліції в Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Маяковського, 22, до старшого слідчого ВРЗуСТ СУ ГУНП в Харківській області капітана поліції Катречко Дениса Олеговича.

*** Минув рівно місяць, як працівників освіти почали відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати. Станом на 9 листопада 9,6 тисяч працівників освіти в масштабі всієї країни не вийшли на робочі місця. У Лозівській громаді їх було шестеро: три педагога та три працівника освіти. Від початку відсторонення вакцинувалися від коронавірусу чи надали підтвердження про протипоказання щонайменше 3,1 тисячі працівників шкіл по всій Україні. У Лозівській громаді наразі четверо людей досі відсторонені від роботи, розповіла начальниця Лозівського Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева. Всього в Управлінні працюють 2 288 людей.

Близнюківська громада

*** За інформацією Центру невідкладної медичної допомоги Близнюківського відділення, за останні п’ять діб було 75 викликів бригад ЕМД. За цей час виявлено 12 нешпитальних пневмоній, половина пацієнтів була з підозрою на ковід і три людини госпіталізовано, 9 випадків ГРЗ, з них четверо – діти, 4 випадки бронхітів у дорослих та обструктивний бронхіт у дитини, яку шпиталізовано в Харківську обласну дитячу лікарню. Також були зафіксовані хворі з бронхіальними астмами, дисциркуляторною енцефалопатією, цукровим діабетом, нирковою колькою, стенокардією та гіпертонічної хворобою. А ще медики перевозили породілю та надавали допомогу при чотирьох побутових травмах і алкогольному сп’янінню.

*** 10 грудня о 14.30 на території с.Олексіївка біля будівлі Олексіївського сільського будинку культури відбудеться обговорення кандидатури старости Олексіївського старостинського округу. На громадське обговорення виноситься кандидатура КІРІЄНКО ОЛЕНИ МИКОЛАЇВНИ.
В цей же день о 13.00 на території с.Софіївка Перша біля будівлі Софіївського сільського будинку культури обговорюватимуть кандидатуру ОРОБЧЕНКА ЛЕОНІДА ВІКТОРОВИЧА, якого очільник Близнюківської громади пропонує на пост старости Софіївського старостинського округу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *