П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Новини. Коротко. 5 січня

Новини. Коротко. 5 січня

УКРАЇНА

  • Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель прибув до України. Разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою він вирушив на лінію зіткнення в Станиці Луганській.
  • В Україні змінили схеми поєднання різних препаратів для вакцинації від COVID-19. Вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech тепер можна поєднувати з векторними (AstraZeneca) та мРНК-вакцинами (Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech). Окрім того, після Moderna або Pfizer тепер можна використовувати вакцину AstraZeneca”.
  • Сьогодні, 5 січня, розпочалась реєстрація на пробне ЗНО-2022. Реєстрація триватиме до 22 січня. Кожен охочий зможе зареєструватися на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти
  • Закарпаття після рясних снігопадів заливає дощами, що призвело до збільшення рівня води у річках. Рівень води піднявся зокрема у Тереблі, Тисі і річці Ріка. Підтоплення торкнулися Тячівського, Рахівського і Хуського районів. Велика вода змиває все на своєму шляху і несе з собою навіть дерева, вода ледь не топить мости. Також у Карпатах зберігається небезпека сходження лавин.

Харківська область

  • У Харківській області протягом останньої доби, на ранок 5 січня, зафіксували 178 нових випадків захворювання. Протягом доби від коронавірусу померли 8 людей (усього з початку пандемії – 6 399), одужали 190 (усього – 231 542).
  • У Харкові минулого року видатки міського бюджету перевищили доходи на 738,5 млн грн
  • Понад 320 тис. мешканців міста стали власниками «Картки харків’янина» («X-card»). власники «X-card» можуть скористатися спеціальними пропозиціями 111-ти партнерів проєкту, більшість із яких вдалося підключити до системи у грудні 2021 року.

Лозівський район

  • Презентація курсу цільового призначення за напрямком «швачка» відбулася сьогодні, 5 січня, у Лозівському міськрайоному Центрі зайнятості. У Центрі відкрито клас з сучасними швейними машинами для навчання швацтва.
  • Лозівські поліцейські повідомили, що проти 2020 року, у 2021 році рівень злочинності у Лозівському районі зріс більше ніж на 20%. Проте, правоохоронці зазначили, що торік розкрили всі вбивства, крадіжки з квартир, розбійні напади та справи, де люди отримували тяжкі тілесні ушкодження.

Близнюківська громада

  • В Близнюках пройшов різдвяний турнір з гирьового спорту серед вихованців ДЮСШ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *