Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Ольга Банник: «Акцент роботи зроблений на культурне дозвілля жителів громади»

Ольга Банник: «Акцент роботи зроблений на культурне дозвілля жителів громади»

Центр надання культурних послуг Близнюківської громади створено в кінці минулого року. Про те, що змінилося в сфері культурного обслуговування жителів Близнюківської громади, розповідає читачам газети «Нове життя» заступник в/о директора комунального закладу «Центр надання культурних послуг» (далі ЦНКП) Ольга Банник.

  • Ольго Сергіївно, розкажіть коротко про себе та з якого часу Ви працюєте у Близнюках?
  • Я народилася у Близнюках, але потім моя сім’я переїхала до Лозової, де я зараз з родиною і живу. Маю вищу освіту за спеціальністю «театральне мистецтво – актор драматичного театру та кіно», а за першою освітою я організатор культурно-дозвіллєвої діяльності. Працювала в Лозівському районному Будинку культури, на ТРК «Сігма», вела культурно-масові заходи, весілля тощо. Безмежно люблю свою роботу, то, побачивши оголошений Близнюківською селищною радою конкурс, вирішила спробувати свої сили. Мені дали шанс, і з п’ятого січня цього року я працюю на своїй посаді. Додам, що виконуючим обов’язки директора Центру наразі є Олександр Капран, з яким тісно співпрацюємо, готуючи ті чи інші заходи.
  • Так що ж змінилося в сфері культурного обслуговування жителів Близнюківщини з часу створення ЦНКП?
  • Наразі до Центру культурних послуг входять всі працюючі клубні заклади Близнюківської громади, їх 23, та районний Будинок культури. З часом додаватимуться і бібліотеки. Окрім того, що змінилися назви посад культпрацівників (зараз є керівники художні, організатори культурно-дозвіллєвої діяльності і артисти), сьогодні акцент роботи зроблений на культурне дозвілля жителів громади. Тобто, окрім традиційних заходів з нагоди тих чи інших святкових дат, до основної діяльності керівників художніх додаються обов’язки щодо створення різноманітних гуртків, проведення майстер-класів та залучення якнайбільшого кола сільських жителів різного віку до культурного дозвілля.
  • То роботи працівникам культури значно додалося?
  • Так. Вони відвідують своїх односельців та жителів інших населених пунктів, які входять до зони обслуговування того чи іншого старостинського округу, зацікавлюючи їх новим підходом до проведення культурних заходів. І позитивний результат вже є: все більше людей приходить до працівників нашого Центру, щоб цікаво провести час. До слова, ми відкрили сторінку в соціальних мережах, де виставляємо фотографії та відеоролики культурних заходів із різних куточків Близнюківської громади. Це не тільки популярність, це спілкування та обмін досвідом працівників ЦНКП на відстані. Вокальні посиденьки, вікторини, ігри, власноруч зроблені вироби – це об’єднує людей і не дозволяє повністю занурюватися в буденні проблеми.
  • Незважаючи на несприятливу погоду, у Близнюках відбулося свято з нагоди Дня закоханих, якому передувало два конкурси. Чи активно в них брали участь жителі громади та хто став переможцем?
  • Спочатку близнюківці примусили організаторів похвилюватися, бо жодної роботи деякий час не було, але потім всі активізувалися і близько 30 валентинок, виготовлених власними руками, надійшло до комісії. В підсумку, найкращу валентинку серед дорослих зробила Ангеліна Бабіч з Близнюків, а серед дітей – Вероніка Шаригіна з Алісівки. Переможцем відеоосвідчень став відеоролик від Юлії Чермошенцевої та Владислава Дрюкова. Хочу наголосити, що святкові заходи на досить високому рівні були проведені працівниками Центру в багатьох селах громади.
  • Чи проводитиметься у Близнюківській громаді Масниця?
  • Так. Плануємо провести масові заходи 5 березня у Близнюках. Не розкриватиму всі секрети, але буде весело, цікаво і не зовсім традиційно, бо всі старостинські округи братимуть участь у народному гулянні.
  • Які плани маєте на найближчий час?
  • Я поки що лише ознайомлююсь з роботою та людьми. Навесні проїдемо по всіх закладах культури громади, які стали частиною Центру надання культурних послуг. Разом з селищною радою плануємо робити ремонти в будівлях та оновлювати матеріально-технічну базу. Вже зараз з працівниками Центру обдумуємо роботу з населенням на червень.
    Життя стрімко плине, вносячи свої корективи, але бажання працювати неймовірне, підтримку органів місцевого самоврядування маємо, зацікавленість як працівників ЦНКП, так і населення є, то все буде добре.

Записала Оксана Грач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *