П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > 19 травня. 17.00 Щоденник війни

19 травня. 17.00 Щоденник війни

Лише за останній місяць окупанти скинули на «Азовсталь» 714 тонн авіабомб у тротиловому еквіваленті без урахування снарядів із «Градів», «Смерчів», «Точок-У» та ракет із човнів, зазначив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

▪️Омбудсмен Людмила Денисова оприлюднила свідчення жахливих звірств рашистів та наруги над малолітніми дітьми на Харківщині, серед яких є летальні випадки.

▪️ Вчора з Маріуполя до фільтраційно табору в с. Безимяне Новоазовського району доставлено 127 маріупольців, серед яких 12 дітей, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

▪️ Михайло Федоров провів зустіч із президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом щодо модерації та розблокування контенту у воєнний час, в якому висвітлюється правда про загарбницьку війну в Україні.

▪️19 травня з Сєвєродонецька під потужними обстрілами змогли вивезти 37 людей, повідомив Глава Луганської ОДА Сергій Гайдай. Росіяни обстрілюють повністю «дорогу життя», евакуаційній броньованій вантажівці ледь вдалося вирватися.

▪️Прокуратура Києва виступила з вимогою пожиттєвого терміну ув’язнення для російського військового Вадима Шишимаріна, якого звинувачують у вбивстві цивільного.

▪️Проти Януковича порушено кримінальну справу у зв’язку з незаконним перетином кордону в лютому 2014 року. Суд надав дозвіл на його арешт.

▪️Швейцарія відновлює роботу посольства в Україні. До Києва також повернулась посол Фінляндії, але посольство працюватиме в обмеженому обсязі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *