Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ВІЙНА > 26 червня – День молодіжних та дитячих громадських організацій

26 червня – День молодіжних та дитячих громадських організацій

Сьогодні б українці мали відзначати День молоді, який завжди був особливою подією.
Цього дня особливу увагу приділяють енергії, натхненню та творчості молодих людей, а ще підтримують молодіжні організації та об’єднання.

До 2022 року в Україні День молоді щорічно припадав на останню неділю червня. Тобто подія мала б відбутися 26 червня 2022 року.


Однак молодіжні організації та рухи подали ініціативу про перенесення святкування на іншу дату, коли проводять Міжнародний день молоді в усьому світі. А це 12 серпня.
Так молоді люди хотіли показати своє бажання інтегруватися до європейської спільноти. Ініціатива була підтримана президентом України Володимиром Зеленським, який підписав відповідний указ. Документ почав діяти 1 січня 2022 року.

А ось День молодіжних та дитячих громадських організацій України залишився та припадає цього року на 26 червня.

Головна мета цієї події – привернути увагу суспільства на прагнення та інтереси української молоді. Зазвичай цього дня проводили різноманітні заходи, які були спрямовані на підтримку молодіжних організацій: конкурси, концерти, фестивалі, конференції та ярмарки.

Цьогоріч, на жаль, війна внесла свої корективи. Президент Володимир Зеленський продовжив воєнний стан до 25 серпня 2022 року, а це означає, що День молоді відбудеться без розважальних заходів зі скупченням великої кількості людей.

У Парку гарного настрою в Близнюках протягом вихідних будуть мультики від гостей громади🇺🇦😉

Приходьте і подаруйте собі позитивні емоції!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *