Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Весільний бум у Близнюківській громаді

Весільний бум у Близнюківській громаді

Від початку повномасштабного російського вторгнення на Близнюківщині зареєстровано 93 шлюби. Для порівняння, за цей період у 2021 році у Близнюківському відділенні державної реєстрації актів цивільного стану одружилась лише 21 пара.

За словами начальника Близнюківського ВД РАЦС у Лозівському районі Харківської області Східного МУ МЮ (м.Харків) Яни Закорко, на позитивний приріст укладання шлюбів могло вплинути декілька факторів.

Вона зазначає: «В першу чергу, це спрощена процедура реєстрації. Тепер молодята можуть укладати шлюб в будь-якому відділі ДРАЦСу країни без місячного очікування. Для окремих категорій громадян, таких як військові чи поліцейські, цю процедуру спрощено ще більше. Адже для них з’явилась можливість укладання шлюбу без особистої присутності одного з наречених. Окрім того, через окупацію та постійні обстріли на деяких територія Харківської та сусідніх областей відділи ДРАЦСів тимчасово припинили роботу, тож пари для створення сім’ї обирали Близнюківський відділ реєстрації актів цивільного стану, що є одним з найближчих функціонуючих прифронтових відділів».

Також існує низка психологічних факторів. Війна спонукає людей до аналізу власного життя та планів на майбутнє. І саме розуміння необхідності «жити сьогоднішнім днем, бо невідомо, що буде завтра», підштовхує молодят на рішучі кроки. Ті, хто відкладали створення сім’ї, ухвалюють швидкі рішення.

А ще психологи зазначають, що створення нової сім’ї – це один із способів боротьби зі стресом, адже позитивні звістки допомагають підтримувати моральний стан.

Катерина ЗАКОРКО, студентка ІV курсу Львівського національного університету І.Франка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *