Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Нове в законодавстві

Нове в законодавстві

⚡️Набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель».

☝️Отже, припиняє діяти норма Перехідних положень Земельного кодексу України щодо автоматичної пролонгації всіх договорів оренди земель с/г призначення, які закінчилися у період воєнного стану.

«Автоматично пролонгованими на один рік (з дати закінчення строку дії договору) залишаються договори оренди земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності, які закінчилися в період дії воєнного стану (тобто з 24 лютого 2022 року) та до 18 листопада 2022 року (включно).

Але якщо врахувати, що Закон, який передбачав таку автопролонгацію, набрав чинності 7 квітня 2022 року, то спірними залишається питання: чи вважаються автоматично пролонгованими договори оренди, які закінчилися з 24 лютого по 6 квітня 2022 року, якщо закон зворотньої дії у часі не має», – зазначає юридичний радник #ВАР з земельних питань Вікторія Кіпріянова.

На всі договори, у яких строк оренди закінчується з 19 листопада 2022 року, більше не поширюється норма про їх автопролонгацію на рік. Отже їх припинення відбувається в загальному порядку.

Детальніше 👉 https://cutt.ly/xMXBAe4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *