П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > “Вірю, що у нас все буде добре” – Геннадій Король

“Вірю, що у нас все буде добре” – Геннадій Король

Звернення голови Близнюківської селищної ради Геннадія Короля

З 7 грудня я звільнений в запас – оперативний резерв першої черги, і 8 грудня вже приступив до виконання своїх посадових обов’язків – голови Близнюківської селищної ради. До цього мої обов’язки, згідно із Законом «Про місцеве самоврядування», виконував секретар ради Сергій Володченко, депутат від політичної партії «Слуга народу».

Враховуючи те, що я рідко виходив на зв’язок за дев’ять місяців служби у лавах ЗСУ і брав мало участі у прийнятті рішень щодо життєдіяльності громади за цей час, мені потрібно було декілька днів для того, щоб оговтатися. Я повинен був зрозуміти, що відбувається з бюджетом, з галузями освіти, медицини, культури, комунальними службами та ознайомитися зі станом справ у старостинських округах.

Кінець будь-якого року завжди важливий тим, що треба провести тендери для закупівлі електроенергії та твердого палива і заздалегідь підготуватися до нового навчального року. Тому необхідно було зробити аналіз тієї роботи, коли мене не було, зрозуміти, що відбувалося, які рішення приймалися у 2022 році для того, щоб спланувати життя й роботу у році наступному. Це стосується і підготовки до свят, і взаємодії з громадою.

Облік військовозобов’язаних
В першу чергу звертаю увагу на тісну співпрацю селищної ради з військовим комісаріатом. Ми знову проводимо військовий облік місцевого населення призовного віку в кожному населеному пункті Близнюківщини.

Пункти незламності
Також звертаю увагу на те, що локації так званих Пунктів незламності відомі, вони є в кожному старостаті та селищі. На щастя, особливої потреби в них поки що немає. Хоча, якщо є необхідність зарядити девайси чи гаджети, то можна це зробити і в селищній раді.

Бюджет
Сьогодні, 20 грудня, відбудеться засідання виконкому, де перед сесією ще раз опрацюємо бюджет громади на 2023 рік. А вже на сесії, яка планується 22 грудня, депутати винесуть остаточне рішення щодо бюджету.

Автобусне сполучення
Автобусне сполучення між населеними пунктами налагоджено. Щодо обслуговування доріг, то піщано-сольову суміш завезено, угоди щодо розчищення автодоріг від снігових заметів укладено, з відповідними службами по обслуговуванню доріг перемовини проведено.

Освіта
В дистанційному режимі проводиться навчання. Наразі всі навчальні заклади планово готуються до завершення першого семестру.

Медицина
Стало працюють заклади медицини. В центральній лікарні вже приступили до роботи нові лікарі – це хірург і травматолог. 23 грудня планую зустріч з лікарями, які працюватимуть у нашій громаді.

Робота Центрів
В кінці минулого року було створено Центр надання соціальних послуг, який працює на всю потужність і довів свою дієвість у воєнний час. Наразі завершується реформування Центру надання культурних послуг. Також плануємо прийняти рішення про створення Центру реабілітації постраждалих від домашнього насильства на базі центральної лікарні.

Поліція
Поліцейський офіцер громади виконує свої обов’язки, але не скрізь встигає, бо територія громади дуже велика. То треба збільшувати штат. Плануємо ще дві вакансії, але про це пізніше.

Рятувальники

Безсумнівно важливу роль виконують рятувальники. Я провів зустріч з працівниками ДСНС щодо створення на території громади місцевої пожежної охорони. То рішення прийнято і незабаром буде втілено в життя. Базування планується на території села Новонадеждиного.

Благодійна діяльність
Велику увагу приділяємо благодійній діяльності. На особливому контролі діти із сімей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Тісно співпрацюємо з Благодійним фондом «Легенди Поділля» і вже провели чудову новорічну акцію, внаслідок якої малеча отримала подарунки, які замовляла в листах до святого Миколая. В цілому, маємо ще низку цікавих проєктів, про які розкажу пізніше.

Новорічні традиції
В останній момент ми прийняли рішення щодо дотримання сталих новорічних традицій і замовили ялинкові кульки. Додам, що вперше ми зробили це ще у 2010 році. Також із старостами вирішили, що в кожному старостаті облаштуємо ялинки, ілюмінацію на яких в нічний час не вмикатимемо. До слова, оздобили святкові деревця іграшками, зробленими руками дітей та працівників Центру надання культурних послуг. То кошти з бюджету не чіпали.

Також хочу наголосити, що кожен з нас повинен розуміти, що війна з росією триває і від того, якою є обстановка на фронті, залежить і життєдіяльність громади. Я вірю, що у нас все буде добре.
Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *