П’ятниця, 27 Січня, 2023
Головна > ГАЗЕТА > КОРИСНІ ПОРАДИ > Неправильне харчування впливає на якість крові

Неправильне харчування впливає на якість крові

Ваша кров переливається іншій живій людині. Ця людина і так хворіє або має поранення. Тому кров має бути якісною.

І харчування — одна з головних наших рекомендацій.

НЕ РЕКОМЕНДУЄМО ЇСТИ ПЕРЕД ДОНАЦІЄЮ:

🔻 копчена, гостра та смажена їжа з численними спеціями – табу мінімум упродовж 48 год перед донацією;

🔻 соління;

🔻 молочні продукти, у тому числі йогурти, сир, вершки, масло, а також яйця. Через мікрочастинки жиру сироватка крові стає надто густою, в’язкою, набуває каламутного вигляду. Це називають хільозом плазми;

🔻 горіхи, фініки та банани заборонені з тієї ж причини;

🔻 буряк рекомендують не вживати впродовж 48 год перед процедурою;

🔻 чорницю варто припинити їсти за 72 год до забору крові;

🔻 ковбасні вироби – сосиска, ковбаса, балик, шинка та інше;

🔻 чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади;

🔻 солодкі магазинні напої містять шкідливі барвники;

🔻 алкоголь, енергетичні напої за 48 год;

🟩СНІДАНОК?🟩

Рекомендують випити воду, солодкий чай, компот із сухофруктів.

Легкий сніданок повинен бути за 2-3 год до процедури 😘

Варто перекусити вареними крупами на воді чи макаронними виробами без додавання вершкового масла. Можете з’їсти хліб, сушку, сухарі (не магазинні снеки!), вівсяне печиво. Також дозволені пропарена риба та відварене м’ясо нежирних сортів.

МИ ВСІМ ВДЯЧНІ!

ВИ СУПЕР💛🕊💙

Харківський обласний центр служби крові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *