П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Конкурс читців «Шляхами Кобзаря» зібрав 19 учасників

Конкурс читців «Шляхами Кобзаря» зібрав 19 учасників

Конкурс читців «Шляхами Кобзаря», в якому брали участь талановиті жителі з різних куточків Близнюківської громади віком 16+, завершено.

Загалом, твори Шевченка читали 19 учасників, і кожен з них вкладав частинку серця в пророчі слова Кобзаря. То членам журі важко було визначитися з переможцями. Втім, вони були обрані. Так, третє місце виборола Кіра Потєряєва з Новонадеждиного, яка читала поезію «Сон». На другому місці – Юлія Коструб з Уплатного. У її виконанні звучав авторський вірш талановитої землячки Людмили Каменевої «Прости нам». А переможницею конкурсу стала Марина Горбань з Добровілля. З нею мали змогу поспілкуватися журналісти «Нового життя».

Дівчина закінчує 11 клас Добровільського ліцею. Вона обожнює танцювати, любить грати в настільний теніс і хвилюється за здачу ЗНО, бо наразі це важливий іспит в житті випускників. Марина ділиться: «Я знаходжусь на роздоріжжі, бо до цього часу не знаю, куди вступатиму на навчання. Впевнена хіба що в тому, що це буде Харківський вуз. Незважаючи на те, що Харків постійно обстрілюють, вірю, що вже скоро ми переможемо, і я навчатимусь, здобуваючи професію, вже в мирний час».

На конкурсі Горбань читала уривок з поеми-послання «І мертвим, і живим, і ненародженим…», а саме:

Ох, якби те сталось, щоб ви не вертались,
Щоб там і здихали, де ви поросли!
Не плакали б діти, мати б не ридала,
Не чули б у Бога вашої хули.
І сонце не гріло б смердячого гною
На чистій, широкій, на вольній землі.
І люди б не знали, що ви за орли,
І не покивали б на вас головою.
Схаменіться! будьте люди,
Бо лихо вам буде.
Розкуються незабаром
Заковані люде,
Настане суд, заговорять
І Дніпро, і гори!
І потече сторіками
Кров у синє море
Дітей ваших… і не буде
Кому помагати….

«Я читала уривок з поеми, написаної Тарасом Григоровичем 14 грудня 1845 року, а спрямовувала кожне слово росіянам, які нахабно посміли зламати наші плани, посягнувши на Україну. Впевнена, що вороги будуть покарані. Можливо, саме тому, що я вірю кожному слову, яке вимовляла, мені й вдалося отримати перемогу в конкурсі», – резюмує талановита дівчина і додає, що готувала її до конкурсу вчителька української мови та літератури Добровільского ліцею Людмила Олександрівна Моісєєнко, а художнім керівником є Олена Вікторівна Пономарьова.

До слова, Олена Вікторівна очолює Центр надання культурних послуг с.Добровілля і багато часу проводить з молоддю, організовуючи їм цікаве дозвілля.

Оксана ГРАЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *