Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > НАШІ ЗЕМЛЯКИ > Молімося за тих, хто вже пішов

Молімося за тих, хто вже пішов

15 березня минає два роки як перестало битися серце нашого знаного й шанованого земляка – Легенди Близнюківщини – ЛИСЯКА ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА.

Він був добропорядною й шляхетною людиною, яка протягом життя своєю працею служила людям задля їхнього добробуту та процвітання рідного краю. Його внесок у розвиток району важко переоцінити. Свідченням цього є багаторічна гідна і високопрофесійна робота на відповідальній посаді – директор ТОВ «Комбікормовий завод». Володимир Іванович був людиною честі, добрим, щирим, працелюбним, цілеспрямованим життєлюбом. Сім’я була його найбільшою радістю.

Володимир Іванович Лисяк народився 23 червня 1937 року в селі Піщаному, що в Полтавській області.
У 1956 році закінчив школу і вступив у Харківське авіаційне училище, але залишався там недовго. Після служби в армії Володимир Лисяк вступив до Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства. У виші він продовжував займатися спортом і робив це дуже успішно – встановив чотири спортивні рекорди інституту та став чемпіоном України у стрибках з жердиною, метанні списа, штовханні ядра. Після закінчення вишу в 1964 році випускника було направлено на посаду начальника потокової лінії Близнюківського хлібоприймального пункту (ХПП). У 1973 році Володимир Іванович став директором Борівського ХПП. Згодом у Боровій отримав за надвисокі показники в роботі чергову важливу нагороду. Талант Володимира Івановича як директора найкраще виявився, коли чоловік у 1978 році очолив Близнюківський комбікормовий завод, що був тоді ще в стадії будівництва. За часи роботи біля керма підприємства він допоміг звести багато будинків, забезпечивши житлом працівників заводу. Під його керівництвом комбікормовий завод високо котирувався в Радянському Союзі. До слова, це підприємство значно допомогло матеріально в будівництві Свято-Іллінського храму.

Серед споріднених підприємств України Близнюківський міжколгоспний комбікормовий завод практично був беззмінним переможцем у соціалістичному змаганні, а Володимира Івановича було обрано представником комбікормового заводу в асоціації «Укркомбікорм» (м. Київ). Попри поважний вік, він продовжував трудитися на благо Близнюківського району.

Все його життя було пов’язане зі спортом. Він був президентом Федерації волейболу Близнюківського району та надавав всіляку допомогу, у тому числі і матеріальну, волейболістам та іншим спортсменам Близнюківщини.

Світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть.

Шановні земляки, молитвою і добрим словом пом’яніть Лисяка Володимира Івановича.
Вічна пам’ять і Царство Небесне його душі.

Підготувала Наталя Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *