П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > Робота Центрів, прикмети дня. 1.05.2023

Робота Центрів, прикмети дня. 1.05.2023

Сьогодні 1 травня Свято Весни і Праці та Міжнародний день солідарності трудящих. Православні християни шанують преподобного Іоанна Солунського, а також святого Косму, єпископа Халкідонського.

Близнюківська громада

Центр надання соціальних послуг працює за сталим графіком. Громадяни можуть відвідати «Банк одягу», скористатися послугами соціального перукаря, за потреби отримати засоби реабілітації. Працює «Кімната терапевтичної іграшки» та проводяться заняття в групі здоров’я.

Центр надання культурних послуг. Його працівники щодня організовують дозвілля місцевих жителів старостатів. Також триває підготовка до Дня пам’яті та примирення.

Молодіжний простір продовжує збирати молодь на цікаве дозвілля: о 16. 30 – заняття з англійської мови, після чого настільні ігри.

Погодні прикмети:

якщо 1 травня тепло – кінець місяця буде холодним;
мінлива погода – до сухого літа;
зозуля закукувала – час сіяти льон;
сильний дощ в цей день – можна йти на риболовлю;
качки хлюпаються – скоро настане тепло.
1 травня копали грядки і сіяли моркву й буряк.

Що сьогодні не можна робити

Чоловікам у день Кузьми-городника вхід на город заборонено – інакше нічого не вродить. Не можна сьогодні лаятися, грати в азартні ігри. Наші предки вважали також, що 1 травня не можна багато спати – проспиш своє щастя. А якщо піде дощ, не ховайтеся від нього – волосся після дощової води стане шовковистим.

Нехай все буде добре.

Підготувала Алла ЖУРБА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *