П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ВІЙНА > За добу ЗСУ уразили 12 районів зосередження ворога та 4 склади боєприпасів

За добу ЗСУ уразили 12 районів зосередження ворога та 4 склади боєприпасів

Оперативна інформація станом на ранок 03.05.2023 щодо російського вторгнення

Сьогодні вночі російські терористи в чергове атакували нас ударними дронами-камікадзе «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних, 39 авіаційних ударів та здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники тримають оборону.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Щоб пришвидшити цей процес загарбники проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення можливою депортацією та відчуженням майна. Зміст заходів полягає у тому, що до населеного пункту прибуває колона порожніх автобусів у супроводі представників фсб, які, посилаючись на нещодавно підписаний президентом рф указ про депортацію з окупованих територій осіб без російського громадянства, ставлять людям радикальну умову: або відмова від українського паспорта на користь російського, або негайне виселення з конфіскацією майна.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів, 1 засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль противника.

📍 Харківщина

Протягом минулої доби ворог обстрілював мирне населення та цивільну інфраструктуру населених пунктів Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Богодухівського районів.

▪️У с. Гур’їв Козачок Богодухівського району внаслідок обстрілу із РСЗВ було пошкоджено приміщення сільгосппідприємства.

Внаслідок обстрілу с. Вільхуватка Куп’янського району пошкоджено два багатоквартирні будинки та щонайменше три приватні будинки.

У с. Петропавлівка Куп’янського району через обстріли отримала поранення та була госпіталізована 73-річна жінка. У селі пошкоджено два житлові будинки.

У с. Бочкове Чугуївського району також було пошкоджено приватне домоволодіння.

Наслідки нічної атаки дронами

▪️ У Кіровоградській області три іранські дрони вдарили по нафтобазі. Люди не постраждали. Інформація про пошкодження уточнюється, – голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

▪️ На Миколаївщині внаслідок влучання безпілотника виникла пожежа в приватному домоволодінні. Її ліквідували. Постраждалих немає, – повідомили в ОВА.

▪️ У Дніпрі пошкоджена адмінбудівля. Виникла пожежа. Вогонь вже загасили.
Мешканці міста не постраждали. На місці ще працюють рятувальники. Наслідки атаки уточнюються, – повідомив керівник ОВА Сергій Лисак.

Підготував Сергій Попов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *