Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ВІЙНА > Минулої доби наші захисники знищили 7 ударних та 8 розвідувальних БпЛА. 438 доба

Минулої доби наші захисники знищили 7 ударних та 8 розвідувальних БпЛА. 438 доба

Оперативна інформація станом на ранок 07.05.2023 щодо російського вторгнення

Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних ударів, зокрема по містах Часів Яр, Костянтинівка та Херсон. Крім того, завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, є потерпілі.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак.

Російські окупанти проводять евакуацію місцевих жителів з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області у напрямку населених пунктів Бердянськ та Приморськ, на місцеві бази відпочинку. Евакуації підлягають люди, які мають російські паспорти. При чому, в першу чергу потрапляють ті, хто погодився на російське громадянство в перші місяці окупації.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Протягом минулої доби наші захисники знищили 7 ударних та 8 розвідувальних БпЛА. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 3 райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

📍 Харківщина. 7 травня

Минулої доби ворог обстрілював прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

Внаслідок обстрілів м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено будівлю магазину, пам’ятник Авіацентру ДОСААФ та декілька приватних житлових будинків.

У смт. Дворічна Куп’янського району артилерійським обстрілом пошкоджено приватний будинок.

Постраждалих від обстрілів за добу не було.

 В області залишається високою мінна небезпека. Після 14:30 в полі біля с. Затишшя Харківського району на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався трактор. 43-річний чоловік отримав поранення та був госпіталізований у стані середньої тяжкості.

Триває розмінування. За добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили 10 га території та знешкодили 125 вибухонебезпечних предметів.

Ворог завдав ракетного удару по м. Балаклія Ізюмського району. Попередньо, ракета С-300 влучила на територію одного з автопарків.

Зараз на місці працюють усі екстрені служби. За попередньою інформацією, постраждало 5 цивільних людей.

Дві жінки 75 років та одна жінка 50 років отримали вибухові травми. Двоє чоловіків – 20-ти та 85-ти років мають відносно легкі ушкодження. Наразі медики надають потерпілим усю необхідну допомогу.

📍Запорізька область
75 ударів зазнали 16 прифронтових населених пунктів за минулу добу. Зруйновано приватні будинки, автівки та майно. На щастя, без постраждалих.

📍Херсонська область
російські окупанти 51 раз обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Минулої доби через російську агресію шестеро людей загинули, четверо – дістали поранення.

📍Сумщина
Сьогодні вранці росіяни били з мінометів по території Новослобідської громади – 2 вибухи. Попередньо – без наслідків.

📍Донеччина
За 6 травня росіяни поранили 5 жителів Донеччини: у Нью-Йорку, Північному, Авдіївці, Красногорівці та Максимівці.

📍Дніпропетровщина
Нікополь знову атакували з важкої артилерії. Загинула жінка, їй було 72 роки. Ще одна пенсіонерка та літній чоловік постраждали. В місті внаслідок атаки понівечено гуртожиток, триповерхівку, 7 приватних будинків і 3 господарські споруди, півдесятка машин, декілька газогонів, електромережі й майже півтора десятка сонячних панелей.

Підготував Сергій Попов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *