Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > НОВИНИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ > Зміни щодо надання окремих видів грошової допомоги

Зміни щодо надання окремих видів грошової допомоги

Шановні отримувачі державних соціальних допомог!

Урядом прийнято постанову від 18.04.2023 №340 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій».

Відповідно до постанови:

✅ врегульовано механізм подання документів для призначення допомоги при народженні дитини громадянам, у яких під час перебування за межами України народилася дитина і вони продовжують перебувати за кордоном.

📍 Для призначення допомоги при народженні такі особи надсилають до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) заяву та видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

✅ надано право на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям, особам щодо яких наявна заборгованість роботодавця зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

📍 Під час обчислення державної соціальної допомоги для розрахунку середньомісячного сукупного доходу таких осіб за кожний місяць, в якому відсутні доходи, включається 0,5 мінімальної заробітної плати;

✅ застосовано єдиний підхід до врахування матеріального та майнового стану при призначенні допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги на дітей одиноким матерям і житлових субсидій у разі проведення отримувачами зазначених видів державної підтримки платіжних операцій, зокрема: купівля протягом 12 місяців перед зверненням безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківських металів на суму, що перевищує 50 тис.грн, наявність на депозитних банківських рахунках коштів у загальній сумі, що перевищує 100 тис.грн;

✅ врегульовано механізм звернення за призначенням допомоги малозабезпеченим сім’ям у разі відмови особи зі складу сім’ї від отримання паспорта у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

☎ Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном селищної ради: 5-21-37 , або особисто за адресою: смт Близнюки, вул. Свободи, 30, каб. 1.

Близнюківська громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *