Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > Позачергова сесія Близнюківської селищної ради

Позачергова сесія Близнюківської селищної ради

Сьогодні, 1 квітня, відбулася позачергова ІX сесія VIII скликання Близнюківської селищної ради, на якій розглядалося питання внесення змін до рішення селищної ради від 24 грудня 2020 року № 15-VIІІ “Про бюджет Близнюківської селищної територіальної громади на 2021 рік” та додатків до нього.
Необхідність скликання позачергової сесії була викликана ситуацію з оплатою за енергоносії колишніми сільськими радами.
Через ліквідацію сільських рад як юридичних осіб станом на початок квітня виникла заборгованість за спожиту ними електроенергію.
«Депутати сьогодні зібралися, щоб прийняти важливе для громади рішення. Зміни до бюджету дозволять забезпечити безперебійне освітлення сільських закладів соціальної сфери та інших важливих для громадян об’єктів у селах громади», – зазначив Геннадій Король.
Також на сесії прозвучало звернення від депутата Арслана Агаєва, якого непокоїла відсутність у ОТГ відділу чи спеціаліста з агропромислового розвитку.
Наприкінці сесії селищний голова звернувся до присутніх з важливим повідомленням.
За словами Геннадія Короля, багато близнюківців, які займаються обробітком землі, приховують податки. На території громади непоодинокі випадки, коли людина має у власності 50 га землі (куплені ОСГ), а податки сплачує лише за 2 га, отримані у порядку безоплатної приватизації.
Очільник громади зазначив, що боротьба з громадянами, які ухиляються від сплати податків, буде проведена у співпраці спеціалістів громади, правоохоронців та фіскальної служби.

Джерело: веб-сайт Близнюківська громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *