Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > П’ять хвилин з очільником громади

П’ять хвилин з очільником громади

Старости та старостинські округи

На черговій сесії селищної ради, яка запланована на 27 травня, буде розглянуто питання про створення старостинських округів. Після чого розпочнеться громадське обговорення кандидатур старост.
Вкотре нагадуємо, що Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост», прийнятий Верховною Радою 15 квітня, до цього часу не підписаний Президентом.
«Ми маємо визнати об’єктивну реальність: допоки глава держави не підпише відповідний закон – зі створенням старостинських округів доведеться зачекати, – зазначив Геннадій Король. – Звертаю вашу увагу, що у цей період невизначеності ми робимо все можливе, щоб забезпечити ефективне управління сільськими територіями, зокрема у селах працюють віддалені спеціалісти та начальники відділів з благоустрою КП «Комунальник».

Земельні питання

Обстеження грунтових ділянок

Останнім часом надходять численні скарги від громадян, які обурюються рішеннями сесії стосовно передачі земельних ділянок у приватну власність, зокрема, для ведення особистого селянського господарства.
«Я наголошую, що за час роботи Близнюківської територіальної громади не було надано жодного рішення про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою для відведення земельних ділянок у власність», – розповів селищний голова.
Але поряд з цим, за словами Геннадія Короля, депутати затверджують землевпорядну документацію, виготовлену відповідно до рішень колишніх сільських рад, оскільки не мають жодних підстав чинити інакше.
Нагадуємо, що передача у власність сільськогосподарських земель у громаді буде можлива лише після повного земельного аудиту.
До слова, цього тижня на території ради працювали спеціалісти Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського», які проводили ґрунтові обстеження земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
«У грудні Держгеокадастр передав нам майже 12 тисяч гектарів землі. Зараз ми їх обстежуємо, щоб розуміти, яким ресурсом володіємо та як його використати максимально ефективно», – прокоментував очільник селищної ради.

Благоустрій

До Дня захисту дітей у Острівщині та Миколаївці Другій з’являться дитячі майданчики, – такою була обіцянка Геннадія Короля під час зустрічей з місцевими жителями.
Вже найближчим часом території всіх закладів дошкільної та загальної освіти, а також будинків культури будуть квітучими. Практику, яка успішно діяла на території селищної ради до об’єднання, було вирішено поширити на всю громаду.
Її суть полягає в тому, що «Комунальник» фінансує централізоване придбання саджанців квітів у місцевого підприємця. Відповідним працівникам освіти та культури у селах залишається лише забрати та висадити їх біля своїх закладів.
«Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку людям, які, не шкодуючи сил, працювали над наведенням ладу на території населених пунктів.
8-9 травня та поминальна неділя залишилися позаду, і, на мою думку, ми гідно впоралися з завданнями, які перед нами стояли», – зазначив Геннадій Король.
Також нагадуємо, що селищна рада працює над інвентаризацією стихійних сміттєзвалищ. Тому, шановні близнюківці, повідомте нам, будь ласка, про такі місця на території вашого села. Зробити це можна у групі «Близнюківське КП «Комунальник» у Facebook або будь-яким іншим зручним для вас способом.

Культура та дозвілля

Минулого тижня відбулися традиційні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Керівництво громади у грошовій формі відзначило учасників бойових дій та інвалідів війни. На жаль, на сьогодні на Близнюківщині їх залишилося лише шестеро.
Життя не стоїть на місці, тому зараз працівники культури активно готуються до майбутніх заходів.
У День вишиванки, 20 травня, у селищі пройде святковий захід «Народжені у вишиванці», а 22 травня – огляд-конкурс вокальних колективів «Співоча Близнюківщина».
15 та 16 травня колектив «Забава», дует «Зоряниця» з Уплатного та ансамбль «Доярочка» з Олексіївки за сприяння селищної ради візьмуть участь у V Національному чемпіонаті України з фольклору «EURO FOLK» у Одесі. Впевнені, що перемога буде за нами.

ГАРНІ НОВИНИ

Не порушуючи традицій, наостанок ми приготували для вас гарні новини.
Обороноздатність нашої країни – у надійних руках. 12 травня близько 50 близнюківців вирушили на додаткові навчальні збори підрозділів територіальної оборони, які триватимуть на базі однієї з військових частин до 26 травня. Близнюківська селищна рада подбала про забезпечення резервістів всім необхідним.
11 травня між Близнюківською селищною радою та фізичною особою Артемом Даценком укладено Меморандум. Цей документ – запорука співпраці між владою та молоддю нашого селища.
Артем Даценко – один з учасників курсу IFES з громадянської освіти для університетів «Демократія: від теорії до практики». Йому місцева молодь делегувала повноваження укласти Меморандум, відповідно до якого будуть здійснюватися заходи з покращення організації дозвілля молоді на Близнюківщині.
Також нещодавно було завершено видачу компенсацій жителям Новонадеждиного, які минулого року постраждали від масового мору птиці.
«Всі люди, які офіційно зареєстрували випадки загибелі птахів у ветеринарній лікарні, отримали компенсацію у вигляді молодняка птиці. Зауважу, що це не марнотратство місцевого бюджету, адже громадяни, які не приховали ці факти, зробили нам величезну послугу, бо їхні дії дозволили уникнути погіршення епідеміологічної ситуації на всій Близнюківщині», – зазначив Геннадій Король.
У планах на найближче майбутнє – організація футбольного турніру на Кубок громади. Наразі до участі зареєструвалися шість місцевих команд і одна команда з Лозової.
Героїнею минулого тижня стала жителька Близнюків Тетяна Немчанова. Історія її життя та перемог вражає. Слабозора дівчина є кандидатом в майстри спорту, членом національної збірної України та переможницею чемпіонату України з армспорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушенням зору. Громада не могла не відзначити її високі досягнення, адже такі люди – гордість нашого краю.

Олена ШАРІПОВА,
підбирач довідкового та інформаційного матеріалу Близнюківської селищної ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *