П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > На Близнюківщині буде спекотно і без опадів

На Близнюківщині буде спекотно і без опадів

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології протягом наступних 7 – 10 днів погодні умови на Харківщині будуть формуватися під впливом малорухомого теплого антициклону “Cornelieke”, центр якого на даний момент зосереджений над Європейською територією Росії. Його можно вважати блокуючим та термічно однорідним, простежується майже на всіх рівнях тропосфери (нижній шар атмосфери до висоти приблизно 13 – 15 км). Дуже повільно він буде зміщуватися на південний захід, тому атмосферний тиск та геопотенціал поволі зростатиме.

🌡 У межах цього баричного утворення циркулює досить тепле та сухе повітря, яке з часом завдяки упорядкованим низхідним рухам та процесу трансформації буде ще більше прогріватися. Тому температурний фон у Харкові та області поступово зростатиме. Денні максимуми очікуються в межах +28…+33°C, а з 12 – 13 липня ймовірне посилення спеки до +32…+37 °C. Істотних опадів до середини липня не очікується

Подібні метеорологічні умови будуть сприяти розвитку грунтової та атмосферної посухи, а також підвищенню пожежної небезпеки у лісах області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *