Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > З наступного тижня Україна може перейти в “жовту” зону

З наступного тижня Україна може перейти в “жовту” зону

В Україні погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19. Зокрема, розрив між госпіталізаціями і виписками збільшився на третину. За прогнозами спеціалістів, у «жовту» зону Україна може перейти вже з початку наступного тижня. Як відомо, МОЗ направило відповідне подання на розгляд уряду.

«В Україні спостерігається поступове зростання захворюваності, але спалах можливий будь-якого дня. Щодо поточної динаміки, нові випадки та госпіталізації пришвидшуються, зараз зростання збільшує небезпеку більш стрімкого розвитку подій в Україні», — зауважив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

За його словами, за останній тиждень завантаження всіх типів ресурсів пришвидшилося: збільшилося їх заповнення на три відсоткових пункти, зокрема, станом на сьогодні ліжка з киснем зайняті на 17%, реанімаційні — на 23%.

Жовта зона передбачає масковий режим, а також дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра.
Головні обмеження:
– заборона масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 квадратних метри в будівлях чи на території, де вони заплановані;
– заборона заповнювати кінотеатри та інші зали закладів культури на більше половини місць;
– заборона заповнювати спортзали і фітнес-центри більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів.

Щодо ситуації у світі, то спостерігається тренд стабілізації по захворюваності, зафіксований на максимальних позначках поточної хвилі. Такий розвиток подій фіксується протягом двох місяців в Європі та починає спостерігатися в Північній Америці, зокрема, в США.

Харківщина у трійці лідерів за поширенням ковіду. Наразі мешканці області активно інфікуються новим штам “Дельта”. Він удвічі заразніший, у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 – до реанімації.У Лозівському ковідному стаціонарі станом на 7 вересня лікується 18 інфікованих ковідом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *