П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Новини. Коротко. 3 грудня

Новини. Коротко. 3 грудня

Україна

*** В Україні вісім областей потенційно готові вийти з «червоної» зони епідемічної небезпеки розповсюдження коронавірусної хвороби Covid-19, також очікується дев’ята, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

*** В Україні зростають темпи купівлі землі. Станом на 2 грудня загальна площа земельних ділянок, за якими зареєстровані угоди, становить 143 881 га, що на 9,9% більше ніж 25 листопада. Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства. Згідно з повідомленням, з моменту запуску ринку землі, з 1 липня, станом на 2 грудня було укладено 56 964 земельні угоди. Загальна площа земельних ділянок, за якими зареєстровано угоди, становить 143 881 га. За площею земельних ділянок, за якими уклали угоди, лідирують Харківська (20 241 га), Кіровоградська (15 686 га), Дніпропетровська (12 852 га), Полтавська (11 740 га) та Херсонська (11 121 га) області. Найбільше угод було здійснено у Харківській (5586), Київській (4298), Полтавській (4282), Хмельницькій (4022) та Вінницькій (3994) областях.

*** 4 грудня о 7 годині 33 хвилині за Гринвічем (о 9 годині 33 хвилини за київським часом) у знаку Стрільця відбудеться останнє цього року сонячне затемнення. Незважаючи на те, що воно триватиме лише 1 хвилину та 54 секунди, його вплив на життя на Землі неможливо переоцінити

Харківщина

*** Робота з молоддю є одним із пріоритетів у діяльності обласної ради. Сьогодні відбулася чергова екскурсія для студентів-політологів Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди.
*** У грудні презентують положення конкурсу проєкту щодо системи інвентаризації зелених зон в Україні.
*** До Дня місцевого самоврядування Державна служба якості освіти України оголошує інформаційну кампанію «Успішна громада ? якісна школа». Про це повідомили в Управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області.
*** З 23 по 28 листопада в Іспанії відбувся чемпіонат Європи з таеквон-до ІТF, на якому харківські спортсмени в складі збірної команди України
*** Харківські волейболісти у складі збірної України отримали «бронзу». З 22 по 28 листопада в місті Єреван відбувся чемпіонат Східно-Європейської волейбольної асоціації у віковій категорії 18 років. У 6 матчах українці здобули чотири перемоги. У першому матчі у вирішальній п’ятій партії перемогли команду Росії з рахунком 3:2, потім з рахунком 3:0 за партіями обіграли збірні Естонії та Вірменії, а також перемогли з рахунком 3:1 білорусів. Поступилася збірна України лише полякам з рахунком 0:3 та з рахунком 1:3 збірній Латвії. У підсумку українці набрали 11 очок і посіли третє місце чемпіонату Східно-Європейської волейбольної асоціації. Перше отримали польські волейболісти (16 очок), а друге посіли росіяни (15 очок). Переможці змагань відтепер візьмуть участь у юніорському чемпіонаті Європи 2022 року. Збірна України, як решта команд, які посіли місця з другого по п’яте, продовжать боротьбу за потрапляння на Євро у додатковому турнірі.

Лозівський район

*** Підрядна організація ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ», яка наприкінці серпня 2021 року стала переможцем тендеру з реалізації проєкту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектора від мікрорайону 3 м. Лозова», не виконує умови договору. Станом на 25 листопада 2021 року підрядником лише завезені залізобетоні вироби для заміни каналізаційних колодязів та частково виконані роботи по облаштуванню одного каналізаційного колодязя. Порушується календарний план виконання робіт.

Близнюківська громада

*** Згідно з розпорядженням селищного голови від 18 листопада 2021 року № 02-21/108 чергова ХХI сесія VІІІ скликання Близнюківської селищної ради відбудеться 07 грудня 2021 року о 10:00 год у великій залі адмінбудівлі Близнюківської селищної ради (смт Близнюки, вул. Незалежності, 39).

*** У Близнюківській громаді з’явилася нова родина патронатних вихователів. Зауважимо, за рахунком це вже третя подібна сім’я на території колишнього Близнюківського району. Дві інших було створено ще за часів функціонування Близнюківської РДА. Тобто, безпосередньо у нашій громаді цю послугу запроваджено вперше. Патронатним вихователем стала 50-річна жителька селища, її добровільним помічником – чоловік.

*** У Близнюківській ліканні почав працювати новий лікар-хірург Багмут Анна Валеріївна.

*** З 1 по 20 грудня 2021 року включно проводяться громадські обговорення проєкту Стратегії розвитку Близнюківської селищної територіальної громади до 2027 року. Ознайомитися з нею можна на сайті Близщнюківської селищної ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *