Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Новини. Коротко. 16 грудня

Новини. Коротко. 16 грудня

Україна

*** Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 16 грудня. Зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 5 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

*** Ізраїль передасть Україні 500 тисяч доз вакцини від COVID-19 компанії AstraZeneca.

*** Народні депутати прийняли за основу законопроект, який передбачає погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати шахтарям.

*** Україна підписала договір із компанією Pfizer про основні умови закупівлі інноваційних ліків “Паксловід” для амбулаторного лікування хворих з коронавірусною хворобою”.

*** На чемпіонаті світу в Узбекистані 24-річна штангістка з Хмельницького Аліна Марущак в категорії 81 кг стала абсолютною чемпіонкою світу з важкої атлетики.

Харківщина

*** За минулу добу в Харківській області діагноз COVID-19 підтверджено у 314 осіб. 173 з них – жителі Харківського району (144 – міста Харкова). 36 захворілих – мешканці Богодухівського, 33 –  Лозівського, 28 – Красноградського, 22 – Ізюмського, 13 –  Куп’янського, 9 – Чугуївського району.

*** З 10 по 12 грудня в словенському місті Целє відбувся етап кубку Європи з шорт-треку, на якому харківські спортсмени завоювали 6 золотих, 3 срібні та 3 бронзові нагороди.

*** Із Харкова в новорічні свята курсуватиме додатковий потяг до Чернівців. Потяг курсуватиме із Чернівців по парних числах із 24 по 30 грудня 2021 року та з 2 по 16 січня 2022 року, з Харкова – по непарних числах.

*** У Харкові начальником слідчого управління обласного главку поліції призначений Сергій Болвінов.

Лозівський район

*** Капітальний ремонт шляхопроводу по вулиці Моторного в Лозовій планують розпочати у 2022 році, а цьогоріч завершуватимуть пакет документів. Капітальний ремонт шляхопроводу коштуватиме майже 40 мільйонів гривень, дороги – понад 80 мільйонів гривень.

*** Комунальне підприємство «Лозоваводосервіс» лише за листопад недоотримало понад мільйон гривень через різницю тарифів – вартість послуги для населення нижча за економічно обґрунтовану. Схожа ситуація і у «Теплоенерго» – понад 5 мільйонів гривень.

*** Родини загиблих воїнів Лозівщини, Первомайщини та Близнюківщини об’єдналися в ГО. Перше засідання Громадської організації Лозівське товариство загиблих за Україну «Пам’ять серця» відбулося сьогодні, 16 грудня, у великій залі Лозівської міської ради.

Близнюківська громада

*** Працівники Центру надання соціальних послуг Близнюківської селищної ради започаткували акцію «Віддам даром». До акції долучилося близько сорока осіб, які приносили вживаний, але в чудовому стані, одяг та взуття для дорослих і дітей, постільну білизну. Детальніше читайте в газеті “Нове життя”.

*** Поліна Ромащенко з Близнюків отримала премію «Врач-косметолог року 2021 України» в номінації Топ-100 успішних людей в професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *