П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > КРАЇНА > Новини. Коротко. 1 грудня

Новини. Коротко. 1 грудня

Україна

*** Кабінет міністрів України сьогодні повернув парламенту доопрацьований проєкт закону про державний бюджет, де збільшив доходну та видаткову частину держбюджету-2022. Законопроєкт готовий до другого читання. Зміни вказані на сайті парламенту.

*** Першого  грудня набув чинності Закон № 1871-IX “Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”.

*** У зв’язку з проведенням активних робіт з модернізації інфраструктури АТ «Укрзалізниця» запроваджує тимчасові обмеження на перевезення транзитних вантажів через територію України.

*** У четвер, 2 грудня, у більшості регіонів України очікується мокрий сніг, у Карпатах можлива хуртовина. Водночас вдень у четвер підвищиться температура повітря і стане тепліше.

Харківщина

*** За сприяння Харківської обласної служби зайнятості протягом січня-листопада 2021 року роботу шукали 2,2 тис. безробітних з інвалідністю, 535 осіб – працевлаштовані. Рівень працевлаштування становив 25%.

*** На Харківщині встановлено перший в Україні сміттєвий уловлювач. Сміттєвий уловлювач «Trash Killer» з 26 листопада працює на річці Уди. Його встановлено за ініціативою екоактивістів. За 18 суботників, які цього року відбулися на річці Уди на Харківщині, зібрали й вивезли на переробку або полігон 110 тонн сміття.

*** У Харкові відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтера. Заходи розпочнуться о 16:00 3 грудня у Харківській обласній філармонії. Уперше на Харківщині відбудеться церемонія вручення щорічної обласної відзнаки «Волонтер року».

Лозівський район

*** Лозівського міського голову Сергія Зеленського нагородили орденом Святого Архистратига Михаїла – від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Ця висока нагорода Української православної церкви встанов­ле­на для вшанування за заслуги у відродженні духовності в Україні. Відзначили також внесок депутата Лозівської міської ради Володимира Зеленського – Медаллю Святителя Мелетія.

*** У зв’язку з введенням нового графіку руху на 2021-2022р. Починаючи з 13/12/2021 змінюється розклад п.77/78 Харків – Маріуполь. Відправлення з Харкова 16:23 та прибуття до Маріуполя 04:25. Лозова – 18:28. Відправлення з Маріуполя 20:44 та прибуття до Харкова 08:24. Лозова – 06:14. Вагони СВ, купе, плацкарт. Дні курсування поки що без змін: понеділок, середа та п’ятниця з Харкова, вівторок, четвер, та неділя з Маріуполя.

Близнюківська громада

*** Сьогодні Всесвітній день боротьби зі СНІДом, мета якого підвищити обізнаність людей про епідемію, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції. Катастрофічних перспектив, які нас очікують у майбутньому, можна уникнути лише уважним ставленням до проблеми кожною людиною. Ваші знання – можуть захистити Вас. Дізнайтеся про ВІЛ/ СНІД більше. Олександрівська сільська бібліотека-філія пропонує до перегляду інформаційно-тематичну підбірку матеріалів для ознайомлення.

*** Верхньосамарський ЗДО(ясла-садок) приєднується до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Дітки намалювали малюнки.

*** У Харківському зенітному ракетному полку підбили підсумки діяльності за рік і нагородили кращих фахівців. Серед них і уродженець Близнюківщини – майор Іван Синиця, начальник штабу дивізіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *