П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > СПОРТ > Армреслінг – це робота всіх м’язів і голови

Армреслінг – це робота всіх м’язів і голови

Матеріал опубліковано 07.04.2020. Про подальшу долю героя розповіді читайте в грудні на сторінках газети “Нове життя”

Майстер спорту України, дворазовий чемпіон Збройних сил України, дворазовий чемпіон серед вищих навчальних закладів з армреслінгу, а ще чемпіон України, член збірної команди України та майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Іван Олександрович Чигрин – наш земляк, уродженець села Верхньоводяного.

Менший син в родині Чигринів змалечку був спортивною дитиною з чудовими фізичними даними.

Він залюбки грав у футбол і з легкістю міг відтиснутися від підлоги 200-300 разів. Батькам не доводилося примушувати хлопця робити вранці зарядку та вести здоровий спосіб життя, бо в Івана змалечку було вже розуміння того, що спорт – це частина його життя.

То по закінченні 9 класу Самійлівської школи юнак продовжив навчання у Харківському ліцеї з підвищеною військово-фізичною підготовкою при обласній раді. Спокійний, урівноважений та ще й фізично розвинений хлопець відразу почав відстоювати честь ліцею на спортивних змаганнях з футболу та пауерліфтингу і виборювати призові місця.

З часом Іван Чигрин твердо вирішив стати військовим і вступив до Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. Тактичні заняття, практика, постійні наполегливі тренування і численні змагання, з яких наш земляк завжди виходив переможцем, – зробили його титулованим спортсменом.

На третьому курсі університету студенту Чигрину запропонували виступити на змаганнях з армреслінгу, де він виборов беззаперечну перемогу. З того часу з’явилася і любов до цього динамічного виду спорту.

 Спортсмен розповідає:

  • «Мені подобається армреслінг більше, ніж пауерліфтинг, бо цей вид спорту тренує не тільки всі м’язи тіла, а й примушує розробляти стратегію гри та включати голову. Всього півроку займаючись пауерліфтингом, вже на перших змаганнях я виконав норматив майстра спорту України, а на других – майстра спорту міжнародного класу. Однак, це не так цікаво, як в армреслінгу. Все стандартно і, в принципі, прогнозовано, якщо ти маєш мету і щоденно тренуєшся. А ось в армреслінгу передбачити результат змагання неможливо. Я дуже багато разів був свідком того, коли худенький хлопчина перемагав у рази більшого і фізично розвинутішого «качка», бо краще володів собою та знав техніку виконання».

 Наразі Іван Олександрович Чигрин служить в Чугуєві  на посаді начальника служби ракетно-артилерійського озброєння. У 2013 році герой цієї розповіді створив сім’ю, одружившись на красуні Альоні, і зараз молода родина вже виховує чарівну трирічну Злату.

Незважаючи на завантаженість на роботі та безперервні тренування, щотижня молода родина приїжджає до Верхньоводяного, щоб провідати батьків, допомогти їм, а ще тому, що Іван Олександрович Чигрин найбільше в житті, окрім своєї сім’ї, любить рідні близнюківські простори, обожнює разом з батьком працювати в полі, адже за його залізними м’язами б’ється гаряче серце вірного сина рідної землі.

Один коментар до “Армреслінг – це робота всіх м’язів і голови

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *