П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > НАШІ ЗЕМЛЯКИ > Вболіваймо за своїх!

Вболіваймо за своїх!

Матеріал опубліковано 03.08.2020. Про подальшу долю героя розповіді читайте в грудні на сторінках газети “Нове життя”

14 серпня о 19.00 в Києві відбудеться міжнародний турнір зі змішаних бойових мистецтв GCFC MMA, який транслюватиметься по телебаченню на каналах  ХSPORT, SPORT 1, SPORT 2.

Участь в цих престижних змаганнях візьме і наш земляк Олександр Сташко, який свого часу працював у Близнюківській районній державній адміністрації.

Олександр Олексійович народився 13 квітня 1994 року в селі Новонадеждиному. Закінчивши Алісівську школу, здобув дві вищих освіти у Харківських вузах: національному автодорожньому університеті та університеті цивільного захисту. Високий, стрункий красень-юнак  паралельно з навчанням серйозно займався спортом.

Любов до здорового способу життя, фізичний розвиток тіла  були для юнака дуже важливим аспектом його становлення як людини надзвичайно вимогливої до себе, дисциплінованої і витривалої. Спочатку Олександр займався вільною боротьбою, а вже пізніше багаторазові чемпіони України Роман Курган і Євген Самойлов з Лозової почали готувати Сташка до турнірів зі змішаних бойових єдиноборств серед любителів та до участі в чемпіонаті України, що проходив у Одесі в 2018 році. Саме ці змагання довели спортивну спроможність нашого земляка.

Тож, наразі Олександр Олексійович Сташко призер чемпіонату України, володар кубка України і чемпіон Харківської області з панкратіону – це давньогрецьке бойове мистецтво вперше включене до програми Олімпійських ігор Давньої Греції в 648 році до нашої ери, вид спорту, який поєднує в собі елементи боротьби і кулачного бою.

 Доля розпорядилася так, що Олександр Олексійович зараз живе в Києві і працює в охоронній фірмі.  Паралельно він наполегливо тренується і час від часу виступає на любительському рівні в змаганнях зі змішаних бойових мистецтв. А ось 14 серпня буде його дебютний бій у професійній лізі формату GCFC (Golden Coat Fighting Championship), який об’єднує  такі стилі, як самбо, дзюдо, джиу-джитсу, де бійці виступають в спеціальному одязі, що збільшує арсенал прийомів під час бою. Олександр розповідає:

  • «Моє життя тісно пов’язане зі спортом. Щодня вранці і ввечері я тренуюся, вдень – робота, то на дозвілля часу немає. Участь в професійній лізі – це можливість показати на що я здатен та в подальшому вибороти  чемпіонський пояс, що відкриє для мене перспективу спортивного розвитку. Я дуже вдячний своїм землякам, які підтримують мене, і вірю, що не підведу їхні сподівання. На жаль, зараз маю дуже мало часу, то в рідному селі вже давно не був, але Новонадеждине і мої дорогі батьки завжди в моєму серці».

 Тож давайте разом вболівати за Олександра Сташка, адже 14 серпня він не тільки доводитиме свою особисту спортивну майстерність, а й відстоюватиме честь району, де народився і виріс.

Ірина ВОРОНКІНА

Один коментар до “Вболіваймо за своїх!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *