Головна > НОВИНИ > РАЙОН > Микола Бакшеєв – підсумковий пост 2021 року

Микола Бакшеєв – підсумковий пост 2021 року

Протягом року, що минув, весь час не відпускало тривожне відчуття з різних обставин. Наша команда достатньо досвідчена і я, впевнений, кращої у місті не існує. За період попередньої каденції ми створили надійну взаємодію не лише в першому колі оточення, а й на декілька ступенів глибше. Процес кадрової реорганізації є постійним, декому протягом року ми подякували за роботу та попрощались, когось доєднали до команди. Користуючись нагодою, хочу засвідчити повагу кожному, хто працював на командний результат.

Викликом цієї каденції став оновлений депутатський корпус, відсутність більшості в якому блокувала роботу і весь час ставила під загрозу реалізацію розпочатих проєктів. Для мене особисто це була не більш ніж ускладнена тактична гра, в якій досвід попередньої роботи став у нагоді. Ми були єдиною міською радою, яка не змогла обрати секретаря, і зараз своїм досвідом ділимось навіть з Харковом.

Декілька разів мені доводилося користуватися правом накладання вето і відстоювати це право у суді. Так міський голова має і власні (!) НЕколегіальні повноваження, і власну (!) відповідальність за них. Це було доведено. Не кожен мер натискав на кнопку «вето» протягом своєї роботи. Ми в цьому у лідерах, хоч і розуміємо, що це не привід пишатися, проте точно – корисний досвід.

Не дивлячись на те, що протягом року нам не вдалося забезпечити особливих інфраструктурних проривів, ми закріпили позицію сталості в цих напрямах. Комунальна сфера прожила у штатному режимі. У місті було забезпечено роботу всіх систем життєзабезпечення (тепло, вода, вивіз сміття, благоустрій і т.д.). Рясний снігопад наприкінці року став прикрасою міста, а не викликав колапс, і це також ще одне підтвердження сталості. На усіх комунальних підприємствах виплачено заробітну плату, сплачено податки та обов’язкові платежі, погашено поточні зобов’язання за енергоресурси.

Я чітко усвідомлюю, що ситуація у цій сфері навіть не є «доброю», але точно є «задовільною», виходячи з можливостей, які ми мали.

Соціальні напрямки (освіта, охорона здоров’я, культура, соц.захист та адмін.послуги) працювали протягом року добре, взагалі не маю чим їм дорікнути. Складна реформа освіти по оптимізації шкільної мережі далася взнаки. Ми були єдиною громадою, яка сплачувала освітянам надбавку за престижність у максимальному розмірі 30% протягом року. За кошти освітньої субвенції ми реалізовували протипожежні заходи, купували меблі, ремонтували харчоблоки ліцеїв. Раніше цих грошей не вистачало навіть на зарплату у повному обсязі. У двох ліцеях №3 та №7 ідуть капітальні роботи з термомодернізації, завершено аналогічний проєкт у ДНЗ №14. Медицина мала виклики з подолання пандемії. Серед плюсів – у нас був досвід та велика частка вакцинованих мешканців громади; з ускладнень – реформа та одночасний ремонт поліклінічного відділення, який припав на пік хвороби. В нагоді стали киснева станція, ШВЛ та концентратори, однак і вірус озброївся більш гострим перебігом хвороби та більшою летальністю. За підсумком цієї хвилі ми втратили 68 городян, які померли від ковіду.

Цього року місто святкувало 30-річчя, і воно вийшло на славу: відновили Олексіївську фортецю, хоча за змістом, духом та ідеєю це був зовсім інший фестиваль. Дуже гарно відсвяткували і ювілейну річницю незалежності. Місто стає більш українським, у суспільстві формується запит на національну ідентичність, і цей запит постійно стає потужнішим. Це відчувалося під час заходу та святкової ходи. Раніше це виглядало як партизанський рух, зараз зовсім інакше – з відчуттям гідності та гордості за Україну. Війна змінює свідомість українців, і наші земляки не є виключенням.

31 грудня був робочий день, я проходив кабінетами відділів з новорічними привітаннями, усюди зустрічав піднесений настрій та задоволення від виконаної роботи. І зловив себе на відчутті суму, що цей рік минає. Він насправді був для нас гарним.

джерело – сторінка ФБ Микола Бакшеєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *