Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Україна сподівається отримати запрошення до НАТО вже цього літа

Україна сподівається отримати запрошення до НАТО вже цього літа

Україна продовжує здійснювати кроки в напрямку євроатлантичної інтеграції, а саме вступу до НАТО. За останні кілька років Україна вже зробила великий прогрес у виконанні реформ, необхідних для набуття членства в НАТО. Уряд України та її партнери в НАТО підтверджують, що країна досягла значних успіхів у вдосконаленні своїх оборонних здібностей та зміцненні своєї безпеки.

Вже багато років Україна здійснює реформи в області оборони та безпеки, зокрема вдосконалює військову доктрину, покращує рівень підготовки військовослужбовців та збільшує обсяги фінансування національної безпеки. З метою збільшення обсягів фінансування національної безпеки, Україна збільшила витрати на ці потреби у 2021 році, на рівні 5% ВВП, що стало рекордним показником у всій історії незалежної України.

За словами Президента України Володимира Зеленського, країна готова до вступу до НАТО та очікує запрошення на саміті НАТО, який відбудеться у літній період цього року. У разі отримання запрошення на саміт, Україна отримає чітку мапу шляху до членства в НАТО, яка передбачає ряд необхідних реформ та дій.

Отримання запрошення до НАТО є важливим для України як з позиції національної безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *