Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ВІЙНА > ГЕРОЇ СЕРЕД НАС > Пригоди німецького письменника Крістофа Брумме продовжуються

Пригоди німецького письменника Крістофа Брумме продовжуються

Пам’ятаєте німця Брумме, який до війни велосипедом подорожував дорогами Європи та України?
У Близнюках його “синій слон” (так він називав велосипед) поламався, і саме тоді йому на допомогу прийшов поліцейський Юрій Воронкін. З того часу розпочалася дружба між чоловіками. Юрій став військовим і пішов захищати рідну землю у лавах Національної гвардії. А Крістоф закохався в Україну, в наші традиції та щиросердність українців і тут створив сім’ю.

Перед початком повномасштабного вторгнення армії рф Брумме завітав до редакції газети ” Нове життя ” та повідомив, що їхатиме в Німеччину.

Вже прощаючись, на запитання журналістів, чи розпочнеться повномасштабне вторгнення? – відповів ствердно…

Війна триває, а німецький письменник, який пустив коріння в Полтаві, вболіває за українців, бо стали для нього рідними.

У своїй новій публікації у червні 2022 року він описує воєнні будні українців та різко критикує дискусію у Німеччині щодо обіцяної підтримки України.

Матеріал називається “У затінку війни”. Виданий допис у німецькому Штутгарті.

Здається, що у війну страх – постійний супутник. Так і є, але Брумме показує й інший бік: прагнення українців до свободи, яке переважує страх, їхню надзвичайну готовність допомагати одне одному, надії та гумор, без якого важко вижити і не зламатися.

Постійно цікавлячись життям свого товариша з Близнюків, Крістоф попросив Юрія Воронкіна показати йому реальні будні нацгвардійців на “нулі”.

Незважаючи на ризик, німецький письменник побував там, де сьогодні стоять щитом українські воїни, не пускаючи рашистів далі. Адже за їхньою спиною не тільки рідна земля, а й вся Європа!

Ми з хлопцями бережемо Крістофа, – зазначає Юрій, – то всі засоби захисту на нього одягнули. На фронті скрізь нелегко, але мій німецький друг молодець. Він витримав всі солдатські тяготи і більше того, хоче залишитися“.

Тож чекаємо на нові статті Крістофа Брумме, де воєнні будні захисників показані без прикрас та двозначності.

Ірина ВОРОНКІНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *