Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > НОВИНИ > ГРОМАДА > Кубок громади виборола ФК «Енергія»

Кубок громади виборола ФК «Енергія»

Великого успіху досягла молода ФК «Енергія» з Квітневого, вигравши перший розіграш кубкового фіналу Близнюківської громади. Суперник виявився іменитим – ФК «Уплатне-Олексіївка», в складі якої грають досвідчені гравці. Ця команда є 11-разовим чемпіоном Близнюківщини і 9-разовим володарем кубка.

Ще до початку фінального матчу прогнозувалось, що досвід переможе молодість, але, як виявилося, все вийшло навпаки.

На 8 хвилині гри Владислав Галушка, досвідчений гравець ФК «Уплатне-Олексіївка» (грає в Першості України серед аматорських команд за ФК «Вовчанськ») міг забити гол, але м’яч пролетів над перекладиною. Через 2 хвилини міг відзначитись гравець з Квітневого Максим Семиволос, який промахнувся з 8 метрів, але саме Максим на 23 хвилині гри, вийшовши «на побачення» з воротарем, зміг перехитрити його, пробивши низом в лівий кут воріт, і з рахунком 1:0 повела «Енергія».

Далі гра йшла в обопільних атаках, доки уплатнівець Роман Якобану на 32 хвилині вдарив по воротах, і м’яч потрапив у стійку воріт. На 39 хвилині змарнував свій шанс встановити рівновагу в матчі ветеран Євген Кривошеєв. Його удар з 6 метрів відбив воротар з Квітневого Олег Трощій, який і в подальшому грав надійно та безпомилково. Здавалось, перший тайм так і завершиться з мінімальним рахунком, але на 45 хвилині захисник Владислав Свердленко зробив довгу передачу на Максима Семиволоса, який знову не втратив свого шансу забити гол і вдруге виграв дуель з воротарем: 2:0 на користь «Енергії».

В другій половині зустрічі уплатнівці всією командою намагалися відігратися, великими силами атакували ворота суперників, але в цій грі самовіддано грали воротар та захисники з Квітневого. Інколи було щастя на боці ФК «Уплатне-Олексіївка», але м’яч вперто не хотів потрапляти в сітку воріт. А от Максим Семиволос на 72 хвилині використав свою можливість забити гол, вийшовши віч-на-віч з воротарем. Гравець завершив атаку влучним ударом: 3:0.

Футболісти команди «Уплатне-Олексіївка» як не намагалися хоч розмочити рахунок, це їм не вдалося. Як висловився після гри Максим Семиволос (на його рахунку 12 м’ячів у кубкових змаганнях): «Сьогодні був наш день!».

Дійсно «наш день» був і в двох домашніх кубкових іграх у новонадеждинців (7:5) та лукашівців (4:0).
Отже, у фіналі на Кубок громади з рахунком 3:0 перемогли підопічні тренера Віталія Гаражі.
Після фінального свистка футболісти «Енергії» почали вітати свого наставника, адже саме його заслуга у створенні боєздатної футбольної команди, яка після 27-річної перерви (з 1994 року) врешті заволоділа Кубком Близнюківщини. Кращими гравцями фіналу стали: воротар – Олег Трощій («Енергія»), захисник – Віталій Шкарлат («Уплатне-Олексіївка»), нападник -Сергій Каменев («Уплатне-Олексіївка»). А найкращим гравцем фінального матчу визнано Максима Семиволоса.

Варто додати, що перед церемонією нагородження футбольні команди, які братимуть участь в Першості Близнюківщини, одержали комплекти нової спортивної форми від селищної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *