Четвер, 28 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Сцен малих великі трударі

Сцен малих великі трударі

Щорічно 9 листопада разом із Днем української писемності та мови відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Це свято є визнанням ролі української культури у формуванні сутності нашої нації та самобутньої свідомості українців. Вагомий внесок у відродження національної культури своєю творчою працею вносять аматори, серед яких і жителі Близнюківщини – талановиті люди різних професій, які є самодіяльними митцями. То про деяких із них і піде далі наша розповідь.

Валентина та Валерія ЛЮТЕНКО

Валентина Лютенко понад 25 років працює у Шевченківському СБК. Талановита та небайдужа жінка робить все можливе, щоб зберегти заклад культури у селі, яке, на жаль, поступово стає все менше населеним. З трьох рочків на сцені і її донечка Валерія. Маленька Лєра обожнювала співати, танцювати, декламувати і світло софітів тільки додавало їй азарту. Своє захоплення сценічним мистецтвом дівчина несе крізь своє життя. Наразі Валерія Лютенко навчається на четвертому курсі університету імені Каразіна на факультеті «Журналістика» і продовжує свою аматорську діяльність на підмостках вже обласної сцени. Дівчина зазначає: «Я впевнена, що всім треба займатися творчістю. Адже людина може і не здогадуватись, які таланти закладено в неї генетично. Моє захоплення сценічним мистецтвом визначило і вибір майбутньої професії, яка вимагає вміння творчо мислити і легко комунікувати з людьми. Користуючись нагодою, вітаю всіх причетних до свята і дякую своїй мамі за те, що з дитинства дала мені можливість долучитися до великої і красивої справи – дарувати людям радість та гарний настрій».

Олександр та Аліна ЗУЄВИ

Цю чарівну пару запрошують на всі культурно-масові заходи, бо вони творчі та активні. Аліна розповідає: «Я займалася танцями з 4 класу, і з того часу – це моє захоплення, яке допомагає в житті та в чомусь і будує мою долю. Після закінчення інституту я почала працювати у Близнюківському суді і відновила заняття з моєю першою вчителькою танців Оленою Володимирівною Мухіною. Мій чоловік Олександр Зуєв теж працює в суді, і ще до нашого одруження я його вмовила ходити на тренування. Тож наше кохання зародилося під час танцю.
Ми працюємо помічниками суддів – це відповідальна і кропітка робота, а ось танці та участь в концертах, які організовує Близнюківський РБК, – це відпочинок для душі, що дає натхнення і почуття радості.
Вітаємо всіх працівників культури та аматорів народного мистецтва зі святом і зичимо тим, хто робить перші кроки на сцені, не боятися випробовувати свій талант».

Аліса ТАТАРЧЕНКО, Юлія ТАРАН, Ксенія КОРСУН

Новонадеждинський гурт «Кольори» знають не тільки на Близнюківщині, а й далеко за її межами. Однією із солісток цього колективу є Аліса Татарченко – асистент вчителя. А її доньки Юлія та Ксенія теж творчі і талановиті особистості. До слова, вони обидві працюють вчительками Новонадеждинського ліцею. Юля з дитинства співає в дуеті з Оленою Киричок і теж є солісткою гурту «Кольори». Ксенія пише вірші, чудово декламує і часто є ведучою культурно-масових заходів. «Ми пишаємося тим, що є причетними до великого мистецтва – дарувати людям гарний настрій своїм вмінням. Адже для нашої сім’ї народне мистецтво – це невід’ємна частинка життя. Впевнені, що саме завдяки працівникам культури та майстрам народного мистецтва – справжнім подвижникам своєї справи, культура як галузь розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи попри всі труднощі та негаразди сьогодення. То щиро вітаємо колег з професійним святом», – резюмують новонадеждинські красуні.

Дякуючи творчому неспокою та громадському подвижництву майстрів культури та мистецтв, народна та професійна культура Близнюківщини рясно вродила вагомими духовними здобутками.

Підготувала Оксана ГРАЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *