П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Війна і кохання. Багатодітні батьки вдруге одружилися

Війна і кохання. Багатодітні батьки вдруге одружилися

Кількість шлюбів під час війни значно збільшилась. Так, за інформацією Близнюківського відділення ДРАЦС, з 31 травня до сьогодні, 10 червня, на весільний рушник стали 19 пар – це молодята з Близнюківської, Барвінківської та Лозівської громад, з Сєвєродонецька та Київщини. Серед них і солдат Василь Поковба та Наталія Шащук. Життєва історія цих людей дуже цікава.

Василь родом із Криму, а зараз живе в селі Липовець Кагарлицького району Київської області. Він підприємливий, комунікативний, небайдужий чоловік з активною громадською позицією. В першому шлюбі має трьох дітей. До війни працював у Підгірцях на автозаправочній станції.

Наталія із Житомирщини. Симпатична білявка після смерті першого чоловіка сама виховувала шістьох дітей, і, щоб поставити їх на ноги, бралася за будь-яку роботу. Зараз жінка працює молодшою медичною сестрою в клінічній лікарні «Феофанія» у Києві.
До слова, саме там і відбулось знайомство цієї красивої пари.

Протягом п’яти років чоловік та жінка жили в цивільному шлюбі, а потім одружились. В багатодітній родині народилося ще двоє дітей – Настя і Богдан.

Подружжя крутилось, як білка в колесі, намагаючись забезпечити дітей. Одна із доньок має серйозне захворювання, то на її лікування щомісяця витрачаються великі кошти і всі зароблені гроші в прямому сенсі йшли на лікарню. Втім, держава вирішила, що доходу цієї пари достатньо для нормального життя та забезпечення одинадцяти дітей.

«У нас велике підсобне господарство. Ми маємо власний інкубатор, вирощуємо птицю і продаємо її. Обробляємо власний город площею майже в гектар і маємо ще свою фахову роботу. Але цього доходу без державної підтримки все одно було замало, – розповідає Наталя. – Посиділи, поміркували і вирішили фіктивно розвестися, бо іншого виходу не бачили. Як матері-одиначці мені були призначені пільги. Так і жили. А тут війна, і Василь, не роздумуючи, пішов до військкомату. Хіба ж його зупиниш?».

Солдат Поковба, який зараз служить у складі батареї обслуговування гармати, надзвичайно любить свою родину і кохає дружину, то вирішив таки відновити справедливість та повернути собі статус законного чоловіка. Не попередивши про своє рішення Наталю, Василь попросив її приїхати до Близнюків, де функціонує ДРАЦС, і зробив коханій пропозицію руки і серця.

Наталя згадує: «Зателефонував, щоб їхала, бо побачитися треба. Ми з донькою та її хлопцем швидко зібралися і в дорогу. Як побачила Василя, серце ледве з грудей не вискочило, скучила дуже. А він красивий, з квітами, біжить до мене і пояснює, що дали йому відпустку на три дні, що номер зняв у корчмі «У Наталки» і що треба терміново кудись йти, бо нас чекають. Пішли…Я лише потім зрозуміла, що ми реєструємось, коли церемонія почалась. Плакала і сміялась, і звичайно сказала «ТАК!»»

А потім була прогулянка селищем і фотографії, які робила донька, і Василь на колінах біля своєї Наталки. А ще дві ночі разом, як раніше, лише не вдома. Але то ж не головне, коли маєш змогу притулитися до найріднішої людини.

Восьмого червня Наталія знову стала Поковбою, а Василь – одруженим чоловіком. Десятого червня багатодітні молодята зайшли до редакції, за що ми їм щиро вдячні, щоб і нам сказати «до побачення». Василь проводжав Наталю додому, до дітей, а сам залишався, щоб захищати Україну…

Вони мовчали. Дружина крутила в руках красиву троянду і ледве стримувала сльози, а чоловік намагався доторкнутися до коханої і ніжно дивився на неї.

Війна руйнує долі, приносить біль та смерть, а життя творить дива, дарує любов і віру! То хіба є шанс у війни виграти цю битву? Звичайно, ні!

Ірина Воронкіна

2 thoughts on “Війна і кохання. Багатодітні батьки вдруге одружилися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *