П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Зіпсована війною відпустка

Зіпсована війною відпустка

Саша Глєбов харків’янин. Він чотири роки працював кухарем в Києві та рідному Харкові і мріяв про відпустку, яку планував провести обов’язково в Каїрі.

Ось-ось доля повинна була посміхнутися чоловікові разом з пекучим лютневим єгипетським сонцем, адже омріяні квитки на 25 лютого вже лежали в гаманці і, заплющивши очі, він уявляв себе серед пірамід або ж на березі Червоного моря, але… війна.

Строкову службу Олександр проходив у 2015-2016 роках і якраз на його долю та його побратимів випало копання тих окопів, де воюють українські захисники сьогодні.

«Я після школи пішов навчатися на технолога електромеханічних приладів, але якось не склалося, – розповідає Олександр. – А ось куховарити обожнюю, моя коронна страва – стейки. Взагалі я кухар-гарячник. Працював у Києві, годував депутатів. Мріяв про Єгипет, а пішов добровольцем до лав ЗСУ. Бачите, яка класна у мене відпустка з автоматом. Ось досі й «відпочиваю» та й ще доведеться, доки тупих рашистів не поженемо з України. Їм же так все подобається у нас, бо все до ладу, бо до всього руки працьовиті наших людей докладені, а вони лише горілку п’ють. Та дзуськи їм, а не нашу землю».
Про те, що Саша вміє дуже круто готувати, мало хто знає з його побратимів, а він, натхненно жуючи солдатську кашу, відчуває аромат стейків, які готував на останній передвоєнній вечірці.

«Закінчиться війна, одружусь на малій (від ред.: це Світлана – кохана дівчина героя цієї розповіді) і таки махнемо з нею в Єгипет, адже мрії повинні здійснюватись», – впевнено говорить захисник.

І так обов’язково буде, бо Україна – держава, де громадяни реалізовують свої мрії і для них відкриті всі кордони.

Ірина Воронкіна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *